Snježna granica na Mosoru naglo se spušta, snijeg počeo padati u Sitnom, Dubravi, na zvjezdarnici

Snježna granica na Mosoru spustila se tijekom večeri

Oblačna nedjelja donijela je početak dugotrajnije promjene vremena. Ponegdje je palo preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. Točne količine koje su pale do 23 sata možete vidjeti na karti Crometeo mreže Pljusak.com:


Dok je u prvom dijelu dana puhalo jugo, drugi dio nedjelje donio je okretanje vjetra na levant, potom i na buru. Sjeverni vjetrovi donijeli su lagan pad temperature zraka u večernjim satima, pa se snježna granica bitno spustila u odnosu na dan.

Primjerice, na Dinari se temperatura spustila na -6°C, a palo je više od 20 centimetara novog snijega. Na biokovskom vrhu Svetom Juri također pada snijeg uz -4°C. Danas je snijeg padao samo na samim vrhovima Mosora, iznad 1300 metara, ali je navečer počeo pad temperature zraka pa se snježna granica spustila na samo 600 metara nadmorske visine.

Na Zvjezdanom selu Mosor temperatura se spustila nekoliko desetinki stupnjeva iznad nule uz snijeg. Snijeg je također početo padati o Gornjem Sitnom i Dubravi. Prema dojavama naših čitatelja u Dubravi se snijeg počeo primati na nekim podlogama.

Uvod je ovo u vrlo nestabilan novi tjedan u kojem će snijeg u planinama biti čest, a hoće li se na kraju tjedna dogoditi drastično zahlađenje, pročitajte ujutro na našem portalu!


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0