Najavljena promjena vremena stigla je do Hrvatske tijekom jučerašnjeg dana. Donijela je povremenu kišu i umjeren pad temperature zraka. Najviše je zahladilo u unutrašnjosti zemlje gdje je snijeg mjestimice zabijelio i najniže predjele.

Snijega je u noći na četvrtak bilo u dalmatinskim planinama. U ponoć je temperature zraka na Dinari bila -6°C, a na Svetom Juri na Biokovu -4°C. Snijeg je padao i uz granicu s BiH pa se zabijelio granični prijelaz Kamensko.

Posljednja 24 sata najviše kiše u Dalmaciji palo je u okolici Maslenice, 32 litre po kvadratnom metru. U Dabru je palo 29 litara, Skradinu 22, Drnišu 20 litara po kvadratnom metru…

Ipak srijeda će ostati upamćena u povijesti domaće meteorologije jer se prolazak frontalnog poremećaja preko Dalmacije prvi put zabilježio meteorološkim radarom. Iako i dalje nije pokrivena cijela Dalmacije i iako radar ne pokriva podjednako kvalitetno pokrivena područja, činjenica je da su se prvi put u povijesti na radaru vidjele oborine, primjerice, na splitskom području. Radi se o meteorološkom radaru mađarsko-češke privatne tvrtke MeteoSense koja je nedavno radar postavila u Zadar, a najavili su ove godine i radar na Hvaru.VEZANI SADRŽAJ:

Dok je jučer u prvom dijelu dana puhalo jugo, navečer je na većem dijelu obale zapuhala bura koja je najjača podno Velebita.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok (obilazak za ostale skupine vozila je cestama preko Gračaca i Obrovca DC50 i DC72);
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica;
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime