Obnova Studentskog doma “Bruno Bušić”, smještenog u Spinutu, konačno je službeno završena, 19. svibnja.

Radnici koji su sudjelovali na radovima dolaze iz raznih zemalja poput Nepala, Ukrajine, Kolumbije, Srbije, Makedonije, Albanije, Kosova, Meksika, a sve to pod vodstvom šefa strojarskih radova Josipa Žižića, voditelja elektroinstalacija Karla Runca, voditelj građevinskih radova Domagoja Ćapina i voditelja gradilišta Tome Gotovca, svi redom iz izvođačke tvrtke Tromont.

Zanimljivo je da u vrijeme pandemije koronavirusom radovi nisu prestali ni jedan dan.

– U doba korone se nije prestalo radit ni jedan dan, naprotiv, radovi su se još više intenzivirali, a firma je svakodnevno slala opremu kako bi svi kontakti bili sigurni i zaštićeni. Ovaj projekt su napravili profesori s FGAG iz Splita, a njegovu provedbu su vodili inženjeri kojima su projektanti do prije pola godine bili profesori. Svi inženjeri glavnog izvođača su iz Splitskog sveučilišta- priča nam Toma Gotovac, voditelj gradilišta iz izvođačke tvrtke “Tromont”.

Rekonstrukcija “Bruno Bušića” započeta je u prosincu 2018.godine, a riječ je o jedinstvenom projektu u Hrvatskoj koji je financiran iz četiri izvora, a osim rekonstrukcije postojećih katova, na zgradi je i nadograđen jedan kat.

– Projekt je vrijedan 62 milijuna kuna, od čega je 32,5 milijuna novca iz EU-ovih fondova, 7,4 milijuna je iz Fonda za zaštitu okoliša, Ministarstvo obrazovanja dalo je 17,4 milijuna kuna, a Studentski centar 4,5 milijuna kuna vlastitog novca- rekao je Marijan Bašić, voditelj studentskog doma ali voditelj rekonstrukcije i dogradnje. Čovjek koji je od početka do kraja doveo projekt ovog kultnog studentskog doma.

Nova zgrada ima 174 sobe umjesto dosadašnjih 139, odnosno 465 ležajeva, dok ih je prije bilo 409. Ukupna bruto površina je sada 7000 metara četvornih.
Nadograđen je još jedan kat u kategoriji smještaja s četiri zvjezdice.

– U prizemlju je smještena mala kantina i moderna multifunkcijska učionica za studente, a svaka soba sadrži balkon, klimatizacijski uređaj, hladnjak i wi-fi internetsku vezu.
U podrum se nalazi praonica rublja te skladište i radionica, a u objekt kao novina ugrađeno i dizalo.
Na svakom katu studentima su na raspolaganju čajne kuhinje i po dvije velike terase za druženje. Novina su i sobe opremljene i prilagođene za osobe sa smanjenom pokretljivošću- ističe Gotovac.

465 studenata imat će svoj krov nad glavom, i to u 121 trokrevetnoj sobi i 49 dvokrevetnih soba.1 KOMENTAR

  1. Moliti cu lijepo tko je taj Bruno Bušić, jeli to onaj hrvatski nacionalista i medjunarodni terorista? Jeli se to u lijepoj nam nasoj nastavlja lijepa tradicija da se imena eminentnnih ubojica nalaze na imenima nekih zdanja.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime