Slučaj Nine Kuluz danas pred sudom: Obje rasprave odgođene, Avenatti se nije pojavio na ročištu

U postupku na Općinskom sudu traži se izmjena odluke iz 2012. godine. Prijedlog je odvjetnik Živaljić podnio prije no što je pokušana ovrha krajem lipnja

Danas su u Splitu zakazana dva ročišta za slučaj Nine Kuluz i njenog malodobnog sinčića Cesarea koji se po odluci splitskog suda trebao vratiti ocu u Italiju.


Jedno ročište održano je u splitskom Centru za socijalnu skrb povodom zahtjeva za izmjenom odluke o skrbništvu, a drugo na splitskom Općinskom sudu u postupku za izmjenu odluke iz 2012. godine kojom je naloženo da se dijete preda ocu.

Oba ročišta su odgođena, potvrdio nam je odvjetnik Nine Kuluz, Mišo Živaljić. Razlog odgodi prvog ročišta leži u činjenici što se dječakov otac, Alessandro Avenatti nije pojavio. Poziv mu je ponovno poslan diplomatskim putem, pa Živaljić kaže kako će zbog toga sljedeće ročište biti zakazano za nekoliko mjeseci.

Rasprava na Općinskom sudu u Splitu također je odgođena za 6. rujna. Živaljić navodi da su odgodu uzrokovali tehnički problemi. Sudac je zaprimio podneske obiju strana, a sam slučaj poprilično je opsežan.

U ovom postupku traži se izmjena odluke iz 2012. godine. Prijedlog je odvjetnik Živaljić podnio prije no što je pokušana ovrha krajem lipnja

Posebnih problema bilo je sa spisom iz 2012. godine jer je bio među 300 predmeta koji su izgorjeli u sudnici tijekom požara na Dračevcu prije par godina. Predmet je ljetos rekonstruiran.


Sud i Avenatti nisu odustali od ovrhe. Zasad nije poznat novi termin.

Živaljić nam je kazao i kako u međuvremenu Cesare ponovno kreće u školu, nastavlja svoj život ovdje i nada se kako će tako i ostati.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0