SLUČAJ IZ DALMACIJE Djelatnici oštećeni za iznos od preko 600 tisuća kuna

Radi se o kaznenom djelu neisplate plaća


Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave, 38-godišnjak se sumnjiči za kaznena djela „Neisplate plaća“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“.


Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da kao bivši direktor i odgovorna osoba jednog trgovačkog društva koje je pružalo usluge čišćenja poslovnih prostora poslovnim korisnicima diljem Republike Hrvatske, svojim djelatnicima nije isplatio plaće za obavljeni rad u 2019. godini, iako je s njima imao sklopljene ugovore o radu te je na žiro računima društva imao novčana sredstva za isplatu plaća.

Također je utvrđeno da je u propisanim izviješćima tzv. JOPPD obrascima neistinito prikazao da je spomenute plaće svim zaposlenicima isplatio, te je takve neistinite obrasce dostavio nadležnim tijelima, a sve kako bi izbjegao od strane nadležnih tijela pokretanje postupaka za prisilnu naplatu neisplaćenih plaća i ostalih zakonom propisanim davanja na i iz plaće.

Materijalna šteta pričinjena navedenim kaznenim djelima je preko 600 tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog muškarca slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, javlja PU dubrovačko-neretvanska.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
6
Grrr
18
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime