Poslovi na sanaciji opožarenog terena uz prometnice Donjeg Sitnog se nastavljaju. Radove izvodi slovenska tvrtka Lesnika koja je posao dobila na trećem, ponovljenom natječaju Hrvatskih šuma.

Slovenci su na terenu već desetak dana, a brzina i intenzitet kojom obavljaju radove zahtjeva povremeno zatvaranje lokalne ceste. Tako je bilo i tijekom utorka. Ipak, nakon danas obavljenog posla, dio ceste uz opožarenu površinu koji se sanirao ostao je pun grana, pa čak i nekoliko stabala zbog čega se promet nije mogao normalizirati.

Zbog pritužbi građana reagirala je Služba za komunalno održavanje Grada Splita, a Hrvatske šume su naložile slovenskom izvođaču radova ponovan izlazak na teren i čišćenje prometnice, što je i napravljeno u večernjim satima.

Ipak, to nije označilo kraj problema lokalnog stanovništva. Prilikom izvođenja radova, došlo je do slučajnog prekida električnog kabela zbog čega su bez struje ostala naselja Gornje i Donje Sitno, Dubrava, a bez struje i vode Zvjezdano selo Mosor.

S obzirom na velik broj upita koje smo dobili od čitatelja sa spomenutog područja, kontaktirali smo prvog komunalna Grada Splita, Damira Babića.

-Slovenci su na cesti ostavili dosta kranova, granja, debala na cesti, a čak je i jedan kamion ostao na tamošnjem zavoju. U svakom slučaju, cesta nije bila sigurna za promet, pa je ophodar zatvorio cestu. Mi smo nakon ove dojave odmah urgirali kod njihovih direktora. Slovenci su se pojavili nazad i čistili cestu do prije sat vremena. Cesta je ponovno otvorena nakon što su se uklonile opasnosti.

Što se tiče problema sa strujom, ujutro će ga sanirati HEP. Radove je, nažalost, nemoguće izvesti večeras – kazao nam je Damir Babić, v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Grada Splita.

Večerašnji slučaj komentirao nam je i savjetnik za komunalu gradonačelnika Splita, Ivica Grubišić Gire:

– Čim sam dobio dojavu s terena od Jurice Jurišića, predsjednika MO Donje Sitno, uz asistenciju pročelnika Babića, dogovorili smo s Ivanom Melvanom, šefom ispostave Hrvatskih šuma u Splitu, hitno vraćanje slovenskih radnika na teren,što je ovaj i učinio. Radnici su počistili granje s ceste i promet se normalizirao. Ovo je poruka da im se neće tolerirati aljkavost jer gradska vlast neće snositi krivicu za tuđe greške i zbog toga trpjeti opravdano nezadovoljstvo svojih građana – kazao nam je Gire.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0