Oko 12:30 sati započeo je predizborni skup Miroslava Škore u splitskoj Lori.

Skup je otvorio izvedbom himne pjevač Jacques Houdek, a uslijedili su Marko Pecotić i Tiho Orlić sa svojim hitovima.

– Kada Split stane uz nekoga, onda je pobjednik! Jučer je bio kijamet, a danas nam je Bog podario ovo sunčano vrijeme. Ja sam političar amater jer ne želim biti kao oni. Rodio sam se u Slavoniji, ali sam rodom iz Dalmacije. Napisao sam pjesmu o svojim imotskom korijenima. Srce mi je dalmatinsko, a duša slavonska. Danas sam s vama tu jer je moje more, kamen, duvan i Kujundžuša. Nitko nije proizveden, osobito ne u crvenom inkubatoru, da bude predsjednik – kazao je Škoro, a onda nastavio još oštrije:

– Javnost kontrolira udbaška, obavještajna mafija. Svašta kruži, ali neće još dugo. Predsjednica me zove narodni heroj, valjda joj smeta da mi ne dolaze ljudi iz državne uprave nego mi narod dolazi spontano. Vratimo Hrvatsku narodu. Predsjednica mi maše knjižicom u kojoj je lista želja za Djeda Božićnjaka. U toj knjižnici bi trebao biti vozni red njenog autobusa, da se znamo skloniti kada prolazi. To je štićena kolona! – uzviknuo je.

– Ja tražim promjene i veće ovlasti naroda. Jesmo li glasovali u Saboru za to da trče iz tabora u tabor? Zar je moguće da netko s 800 glasova bude predsjednik Sabora, a s milijun nema nikakve ovlasti? Dok me narod podržava neće me nitko maknuti. Predsjednik mora moći raspisati referendum bez dopuštenja premijera. Predložit ću Saboru ljude za Ustavni sud jer oni moraju biti predstavnici naroda – kazao je. Rekao je i što namjerava ukoliko pobijedi na izborima.

– Kada pobijedim, predložit ću raspuštanje Sabora i Vlade! Danas se ne vodi računa o našim granicama, zabada se glava u pijesak. Na našoj granici bit će Hrvatska vojska. Ne priča se o betonizaciji obale i Dalmacije, ne priča se o ovršenima. Zato predsjednik mora moći sazvati sjednicu Vlade. Pokušavaju me posvađati s narodom i s Crkvom. Ja sam Hrvat i katolik. Naučio sam praštati, ali nemojte nasjedati na provokacije onih koji su šutjeli kada narod nije htio Istanbulsku konvenciju, kada je htio mijenjati izborni sustav. Nemojte vjerovati onima koji primaju Vućića. Želim raščistiti odnose sa Srbijom, nema što naša arhiva i kulturno blago tražiti u Srbiji. Tražit ću odštetu za sve one koji su bili u koncentracijskim logorima u Srbiji. Nemojte vjerovati onima koji navijače Hajduka nazivaju Orjunašima, onda je i moj tata bio Orjunaš – kazao je Škoro.

– Bivši premijer mogao je napraviti nešto, a nije ništa napravio. Za Hrvatske vojnike je rekao da su pozeri. On kaže MI ILI ONI, nema više mi ili oni. Ja mu iz Splita poručujem i mi i oni su protiv tebe. I Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović su dva naličja istog sustava. Glas za Miroslava Škoru je glas za narod, a glas za Kitarović i Milanovića je glas za Andreja Plenkovića.

– U svijetu agencije služe za ispitivanje javnog mnijenja, a kod nas za njegovo oblikovanje. To nam je kao da je vani 40 stupnjeva, a vi stavite termometar u frižider, vidite da je 6 stupnjeva i kažete “dobro je”. Tako oni rade, stavljaju termometar gdje mu nije mjesto. Danas nas mnogi prate preko live streaminga, neka nas drugi mediji sijeku kako ih je volja. Ali nova tehnologija nam omogućuje da nas se čuje. Mi ćemo promijeniti Ustav. Nisam ja manit, znam da trebaju dvije trećine. Zato postoji referendum, postoji narod, postojite vi. Neka Plenković odbije, ali da vidimo tko će narod odbiti. Osobito pozdravljam hrvatski narod iz BiH. On mora biti suveren. Sada je stanje tamo neodrživo. I tamo i vamo je cirkus. Puno toga ovisi o tome što ćemo glasovati u nedjelju. Amo ovako; misa, glasovanje pa ručak. Sve mora biti gotovo do 14 sati. Ne mogu oni toliko ukrasti koliko mi možemo izaći. Možemo pobijediti u prvom krugu. Dočekajmo Božić mirno – zaključio je Škoro u Splitu.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime