Čelnik splitskog HDZ-a, Petar Škorić se na svom Facebook profilu ispričao novinarki Maji Sever, koju je jučer prozvao”arogantnim i bahatim SDP-ovim propagandistom koji promovira propalu totalitarističku ideologiju”. U istoj objavi je rekao i kako Sever mrzi sve hrvatsko.

Danas je ipak promijenio mišljenje ili, kako kaže, odlučio “iskazati daljnji stav”, pri kojem se nije mogao suzdržati da joj ponovno ne prigovori za “nekorektnu i politički pristranu uređivačku politiku”.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

– Obzirom je moja posljednja FB objava izazvala znatan broj reakcija i lijeve i desne političke opcije, mišljenja sam kako na isto treba iskazati moj daljnji stav.
Ispričavam se Maja Sever na mojoj nesmotrenoj izjavi i pogrešno biranim riječima na mom FB profilu, koje su preizravno ušle u njen privatni, a ne profesionalni životni kontekst. Nisam mogao ne izraziti nezadovoljstvo s uređivačkom politikom Maje Sever, koja je često bila nekorektna i politički vrlo pristrana, te mi je neprihvatljivo bilo kakvo angažirano novinarstvo i promicanje ideologije na HRT-u.
Istodobno, želim naglasiti da sve osobe koje djeluju u javnosti i koji svoju plaću i prihode ostvaruju od javnog novca (uključujući Maju Sever kao i mene osobno) mogu i trebaju biti podložni kritici na njihov rad i njihov aktivizam.
Samostalnost u radu novinara je jedan od temelja demokracije, ali isto tako je i kritika na njihov rad kao i na rad bilo koga drugoga. – napisao je Škorić.