Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, osvrnuo se na današnja događanja u Splitu.

Podsjećamo, u HNK je održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Splita, a sjednici su nazočili premijer Andrej Plenković i nekoliko ministara.

Potpisani su i važni ugovori, a evo što je Škorić podijelio s građanima:

Danas sam u ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita koja je održana povodom sutrašnjeg obilježavanja Dana Grada Splita i njegovog zaštitnika sv. Dujma. Sjednici je nazočilo i brojno izaslanstvo Vlada Republike Hrvatske koje je predvodio predsjednik Andrej Plenković.

Osim što smo se kroz ovu sjednicu prisjetili svega onoga što Split jest – povijesno i kulturno središte i nezamjenjivi dio cjelokupnog hrvatskog identiteta, govorili smo i o svemu onome što Split treba u budućnosti biti. U skladu s time, već drugu godinu zaredom u Splitu su povodom ovog dana potpisani vrijedni ugovori s više ministarstava koji za cilj imaju poticanje daljnjeg razvoja našeg grada. Točnije, danas je potpisan Predugovor za sufinanciranje strateških projekata KBC-a Split i Ugovor o davanju na uporabu Dioklecijanovih podruma Gradu Splitu.

Iako možemo govoriti o apsolutnim brojkama i iznosima ovih ugovora (što je važan podatak), još je važnije napomenuti simboliku ovih i svih prethodno potpisanih ugovora između predstavnika Vlade RH koju vodi Andrej Plenković i Grada Splita. Ovi ugovori odražavaju puninu povjerenja između gradske uprave i državne vlasti i iskrenu privrženost ove Vlade Republike Hrvatske Splitu i građanima Splita, iskrenu namjeru da zajedničkim snagama nastavimo s pokretanjem našeg grada, kao i konkretno provođenje načela supsidijarnosti. Upravo je u tome važnost – samo sinergijom lokalne i državne vlasti naš Grad možemo nastaviti razvijati. Zato na tome iskreno zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske i njezinom predsjedniku Andreju Plenkoviću!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime