MOST i čelni čovjek splitskog HDZ-a zaoštrili su politička koplja na pitanju amandmana koje je oporba bila predložila za državni proračun u 2019. godine vezano uz Split, a koje su vladajući odbili. Među amandmanima bio je i prijedlog obnove krova poljudskog stadiona.

Petar Škorić odgovorio je na prozivke Most-a da nije podržao sanaciju krova na Poljudu. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Podržavam, ne samo zamjenu krova na Poljudu, već i cjelovitu rekonstrukciju našeg najljepšeg stadiona. To je značajno sa športskog, kulturnog i gospodarskog aspekta. Moj prijedlog će biti zadržavanje starog “kostura”, ali uz potpunu obnovu i micanje atletske staze. Paralelno s tim inzistirat ću i na obnovi Parka mladeži s atletskom stazom čime ćemo učiniti da Split dobije dva dobra stadiona za naše sportaše. Ne sumnjam da će i naša ministrica Žalac učiniti sve da ovi projekti budu značajno sufinancirani iz EU-a u sljedećim financijskim perspektivama, a očekujem i da će za isto gradonačelnik Andro Krstulović Opara uskoro započeti proces izrade projektne dokumentacije. Populizam MOST-a i kolege Bulja obiluje ispraznim i neargumentiranim zahtjevima, pri čemu ne bira ni riječi ni postupke u svom ponašanju, čime omalovažava vrhovnu zakonodavnu instituciju. Koliko je MOST uvjerljiv govori i činjenica da je njihov kolega zastupnik Ante Pranić ‘pro forma’ predložio amandmane, a nije se potrudio niti doći na njihovo glasovanje – napisao je Škorić.

Na to su brzo odgovorili splitski MOST-ovci.

– Teško je oprati obraz što nije mogao progurati niti jedan razvojni projekt za grad Split, a digao je ruku protiv onoga što je Most predložio bez čitanja. Obrana od svega što se konkretno i kvalitetno predlaže je ‘populizam’. Da ima mudrosti, sve opcije bi na nacionalnom nivou gurali interese Splita, poput Zagreba, Rijeke ili Zadra. Gospodine Škorić, ima li kod vas trunke normale i borbe za interese Splita iznad stranačkih interesa? – odgovorili su iz splitskog MOST-a.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime