Letjeti okačen na tek par konopa na 70 metara visine, iskustvo je kakvo se ne zaboravlja, a posebno kada ‘letiš’ s konstrukcije krova jednog od najljepših stadiona na svijetu – Poljuda.

Poljud Skywalk, edukativno-adrenalinsku atrakciju na najpoznatijoj splitskoj školjci osmislio je Varošanin Slaven Vručinić, a već je izazvala ogroman interes javnosti, kako domaće tako i strane.

Slaven je Poljudom fasciniran od malih nogu, a kasnije, kao inženjera građevine, posebno ga se dojmio jedinstven način izvedbe i cijela priča koja stoji iza njegove izgradnje. Sve o tome, ali i brojne anegdote vezane uz najpoznatiju splitsku ljepoticu imat ćete priliku čuti u jedno i pol satnoj turi koja nije tek adrenalinski doživljaj za turiste na kakve smo navikli, već i savršen način za upoznavanje povijesti vlastitog grada, koja će zagarantirano oduševiti i one koji misle da o Poljudu već znaju sve.

Nećemo previše otkrivati, ali reći ćemo da tura vodi preko tribina, kroz potpornu konstrukciju krovišta, preko krova s kojeg se pruža savršen pogled na nogometni teren i okolinu, a završava skokom iz viseće komentatorske kabine sa 70 metara visine. Sve to popraćeno pričom o povijesti Poljuda i brojnim zanimljivostima koje su se u to doba događale u Splitu.

Skok sa 70 metara na prvu zvuči strašno, ali sve je lakše kad znaš da si u sigurnim rukama dugogodišnjeg instruktora penjanja i pročelnika penjačke sekcije HPD-a Mosor koji je i kroz svoj posao u detalj upoznat sa svim prednostima i nedostacima poljudske školjke. Naime, Slaven se godinama profesionalno bavi visinskim građevinskim radovima, a njegova tvrtka licencirana je za obavljanje radova na zaštićenim kulturnim objektima, kakav je i Poljud.

I mi smo ugrabili priliku splitski stadion upoznati iz ptičje perspektive, a dojmovi su i više nego pozitivni. Kako je to izgledalo, pogledajte u video i fotogaleriji.

Više informacija o Skywalku Poljud, rezervaciji termina i cijenama pogledajte na njihovoj Facebook stranici.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime