“Skandalozno je da nalaz inspekcije Ministarstva nije spomenut na sastanku u Banovini”

"Tražimo hitno objavu ovog zapisnika i svih drugih dokumenata vezanih uz projekt sanacije te očitovanje Grada kako misli ispuniti navedene mjere iz zapisnika do zadanog roka koji je preksutra"

Događanjima oko Karepovca u Splitu nema kraja. Nakon velike bure koju je izazvala bura izjava dr. Jasne Ninčević, situaciju je pokušao primiriti splitski gradonačelnik na sastanku s predsjednicima klubova političkih stranaka i na konferenciji za medije nakon sastanka, no novu pomutnju prvo je unijelo priopćenje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u kojemu je istaknuto da ne mogu sa sigurnošću tvrditi je li smrad s Karepovca opasan po zdravlja ljudi, a potom i saznanje medije da je Ministarstvo zaštite okoliša u drugoj polovici siječnja provelo inspekcijski nadzor na odlagalištu smeća Karepovac nakon kojega su naložili Gradu Splitu, kao nositelju zahvata sanacije smetlišta, korištenje kemikalija za neutralizaciju mirisa te prekrivanje radnih površina sintetičkim materijalom. Predviđeni rok za provedbu ovih mjera je 8. veljače.


Povodom nadzora, potom i naloga inspekcije Ministarstva zaštita okoliša u ponedjeljak navečer reagirala je stranka Pametno.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Skandalozno je da ovaj nalaz inspekcije Ministarstva nije danas spomenut na sastanku u Banovini. Kako građani neće misliti da im se nešto skriva kad ovakve važne informacije nisu iznesene u javnost, čak ni na danas održanom sastanku. Upravo smo danas tražili hitan inspekcijski nadzor Ministarstva, kad ono jedan nadzor je već proveden krajem prošlog mjeseca.

Tražimo hitno objavu ovog zapisnika i svih drugih dokumenata vezanih uz projekt sanacije te očitovanje Grada kako misli ispuniti navedene mjere iz zapisnika do zadanog roka koji je preksutra. Ima li još nešto što nam Grad skriva dok se poziva na transparentnost?

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0