U Dubrovačko-neretvanskoj županiji već šesti dan nema novozaraženih koronavirusom pa je ukupni broj pozitivnih i dalje 110, a ozdravilo je 11 osoba te ih je sad ukupno 27, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Od početka pandemije na analizu je iz Dubrovačko-neretvanske županije u Zagreb poslano 1488 uzoraka. Svi uzorci poslani u srijedu su negativni, kao i deset uzoraka poslanih u četvrtak.

U dubrovačkoj bolnici hospitaliziran je 21 pacijent pozitivnih na Covid-19, od kojih 11 na Odjelu za infektologiju i dvije u Jedinici intenzivnog liječenja: jedan je povratnik iz Regionalnog respiratornog centra Križine pri KBC-u Split na respiratoru, ali nije intubiran, a druga osoba je na respiratoru i intubirana.

Osam pozitivnih smješteno je u izdvojenom bolničkom objektu u dubrovačkom studentskom domu.

Pod mjerom samoizolacije je ukupno 510 stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije, a zabilježeno je jedno kršenje ove mjere te ih je ukupno 22.

Iz županijskog stožera i dalje apeliraju na građane da se nastave pridržavati propisanih mjera, kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime