Na domaćem tržištu pojavio se zanimljiv proizvod vrijedan pažnje, tim više jer je u cijelosti nastao u Dalmaciji. Tako smo posjetili pogon proizvodnje i sklapanja ovog proizvoda koji obiluje nizom multimedijalnih dodataka. Radi se o novoj generaciji autobusnih čekaonica, ali ne bilo kakvih stanica nego modernih, pametnih koje umjesto klasičnog krova imaju solarne panele preko kojih napajaju cijelu stanicu i multimediju. Obišli smo pogon i dobili malo više informacija o samom projektu mladog tima koji stoji iza ovog projekta.

Tvrtka Smart Communications je mlada tvrtka koja se već niz godina bavi elektrifikacijom odnosno prodajom i servisom električnih scootera i svime što je vezano uz nove zelene tehnologije, a u Dalmaciji surađuju i s Ericsson Nikola Tesla u području optičke infrastrukture.

– Uvijek smo težili novim rješenjima i projektima te je i ovaj projekt solarnih pametnih stanica pripreman pola godine, od organiziranja proizvodnje u pogonu Dicmo do sklapanja i testiranja u Splitu u zgradi Končara pored TC Joker. Proizvod je već u samom početku privukao pozornost gradova i općina, pogotovo od Omiša, Brela, Baške Vode, Gradca pa sve do Ploča – otkrivaju nam u tvrtki Smart Communications.

Kako smo se sami uvjerili, radi se o vrlo zanimljivom i jedinstvenom proizvodu vrijednom pažnje, pa tim više mladoj ekipi želimo uspjeh u proboju na tržištu.

Impresivne su specifikacije pametne autobusne čekaonice.

– Solarna pametna stanica MM-19 je hrvatski proizvod kojim smo pokrenuli tehnološku modernizaciju općina, gradova i lokalnih samouprava. U stanicu smo implementirali niz pametnih multimedijalnih rješenja kojim će se domaće stanovništvo moći koristiti cijele godine, naravno i turisti. Naravno, ovim proizvodom stvaramo nove vrijednosti u našoj Hrvatskoj!

Proizvod se odlikuje specifičnošću obrade čelične konstrukcije po normi EN 10027 koju obrađujemo u tri zasebne faze (galvanizacija-čišćenje, pocinčavanje i plastificiranje). S našim partnerima, tvrtkama Adria-Cink Split i Metallux Vrgorac, nakon završne obrade konstrukcije istu sklapamo i radimo završne radove (ugradnja solarnih panela, regulatora, baterije, USB utičnica, stakala, klupe…) na lokaciji Put Brodarice 2, u zgradi pogona Končar. FN moduli koje ugrađujemo su snage 650W, pametni regulatori napona MPPT 100/50 i Victron AGM baterije od 160Ah do 220Ah daju nam snagu i sigurnost da solarna pametna stanica može raditi i do 5 dana bez sunčeve energije. Čak smo obradili i našu klupu za sjedenje u jedinstveni materijal – drvo cumaru koje se svojom kvalitetom, bojom i specifičnošću koristi u najluksuznijim jahtama kao završno drvo za palube i klupe.

Sve ovo gore navedeno nam daje sigurnost i kvalitetu te možemo dati doživotno jamstvo na konstrukciju stanice. Od početka smo se vodili vizijom da elektrificiramo svaku našu općinu i grad u Hrvatskoj, pogotovo u turističkim mjestima uz more i obalu gdje je turizam glavna grana opstanka mještana. Želimo podignuti nivo usluge jer puno gostiju koristi autobuse kao prijevozno sredstvo iz grada u grad. To znači da dosta vremena borave na cesti u autobusnim čekaonicama. Zašto im taj boravak i čekanje ne učiniti ugodnijim i zabavnijim uz ugodnu noćnu LED rasvjetu, punjenje njihovih mobitela i tableta, besplatno surfanje brzim Wi-Fi internetom, laganom muzikom u pozadini? Na LED ekranu mogu saznati vozni red autobusnih linija, razne informacije i događanja u sezoni za to mjesto
u kojem se nalazi naša i vaša pametna autobusna stanica.

Zbog modernog i kvalitetnog dizajna pristaje uz svaki eksterijer i ne smeta joj blizina mora niti sol. To je nekoliko glavnih karakteristika solarne pametne autobusne stanice.

Isto tako možemo ponuditi i održavanje Solarne pametne autobusne stanice na godišnjoj razini. Održavanje uključuje besplatni 4G signal za Hotspot Internet, godišnju policu osiguranja stanice te mjesečnu kontrolu, pregled i pranje stakala. Za sve dodatne informacije i dogovore oko termina i prezentacije pametne autobusne stanice stojimo na raspolaganju – govore nam u tvrtki Smart Communications.

Pametne autobusne stanice možete pogledati na lokacijama Put Brodarice 2, Split i Garma 14, Omiš!

Solarna pametna stanica MM-19

– Moderan dizajn
– Konstrukcija u tri faze obrade (galvanizacija, pocinčavanje i plastificiranje)
– Inox vijci i držači za stakla
– Kaljena dupla stakla
– DOŽIVOTNO JAMSTVO NA KONSTRUKCIJU!
– Led rasvjeta
– 4 USB punjača za mobitele, tablete i laptope
– Bežični punjač za mobitele (opcija)
– Wi-Fi Hotspot 4G Internet (opcija)
– Zvučnici za reprodukciju glazbe (opcija)
– LED ekran za vozni red autobusa, razne informacije i oglašavanje (opcija)
– Nadzorna kamera (opcija)
– Logo po želji kupca ugraviran CNC plazma tehnologijom u samu konstrukciju
– Najprihvatljivija cijena proizvoda na tržištu
– Osiguranje stanice

Specifikacija osnovne verzije MM-19 Solarne pametne autobusne stanice:

– Konstrukcija izrađena po normi EN 10027 (galvanizacija,pocinčavanje i plastificiranje)
– FN Moduli 650W
– Pametni BT regulator napajanja MPPT 100/50
– Baterija 160Ah do 220Ah Victron AGM
– Led rasvjeta 35W u gornjem tijelu stanice
– Wi-Fi Hotspot 4G usmjernik
– 4 USB punjača za mobitele 5V,2.1A
– Cumaru drvo za klupu visoke kvalitete
– Kaljeno dvostruko staklo
– Inox vijci i držači za stakla

 1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime