SINOVČIĆ PROGLAŠEN KRIVIM: Novoseloviću mora platiti 27.500 kuna!

S obzirom da je presuda nepravomoćna Reno Sinovčić, koji se nije pojavio na iziricanju presude, vjerojatno će se žaliti

Bivši gradski vijećnik Reno Sinovčić na Općinskom sudu u Zadru proglašen je krivim za kazneno djelo klevete protiv SDP-ova vijećnika Antuna Novoselovića kojemu mora isplatiti 27.504 kune!


Kaznu od 400 dnevnih dohodaka za djelo klevete, koje uključuje tri čina u stjecaju, Sinovčić je dužan platiti u roku od šest mjeseci, naglasio je sudac Ante Bačić.

Novoselović je odmah po izricanju presude novinarima izjavio da je zadovoljan, a s obzirom da je presuda nepravomoćna Sinovčić, koji se nije pojavio na iziricanju presude, vjerojatno će se žaliti.

Presudom suca Ante Bačića time je završen gotovo pet godina dug sudski postupak započet po privatnoj tužbi Antuna Novoselovića kojega je Sinovčić na sjednici Gradskog vijeća još 2014. godine prozvao da je silovao samohranu majku.

– Okrivljenik nije dokazao istinitost navoda, nije niti dokazao da je postupao prema nečijim riječima. Na zadnjem ročištu čak je tvrdio da to nikada nije ni rekao, no to je vidljivo iz svih ovih članaka u kojima je apostrofirano. Nisam utvrdio da bih pronašao
istinite činjenice i nije dokazano da bi privatni tužitelj nekoga silovao. Županijsko državno odvjetništvo nije utvrdilo elemente ovog kaznenog djela – kazao je sudac Bačić, napominjući kako bi izricanje kazne manje od ove za ovakve navode bilo krajnje
neodgovorno.Ne uspije li se ova svota naplatiti od Sinovčića, kazna će mu se promijeniti u rad za opće dobro ili u zatvorsku kaznu, javlja Zadarski list.

Nakon izricanja presude, Novoselović je novinarima izjavio kako je zadovoljan predsudom, ali najviše činjenicom da je ovaj dugotrajan postupak gotov, ističući kako je sve ovo utjecalo na njega i njegovu obitelj.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime