U Klubu Zona u utorak navečer održana je humanitarna aukcija fotografija poznatih dalmatinskih fotografa. Izložba je organizirana u sklopu akcije prikupljanja sredstava za kupnju sportske opreme Hrvatskoj reprezentaciji beskućnika koja sredinom studenoga putuje na Svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika u Meksiko.

Na izložbi su izložene umjetničke fotografije brojnih dalmatinskih fotografa s raznolikim motivima.

Većina fotografija je kupljena na humanitarnoj aukciji fotografija, a preostalih šest bit će ponuđeno sljedećih dana. Sinoćnjoj aukciji, među ostalim, odazvali su se župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i čelni čovjek Hrvatske narodne stranke u Dalmaciji, Klement Bašić. Iako su brojni bili pozvani, humanitarnoj aukciji nije se odazvao niti jedan splitski gradski vijećnik, a nekoliko ih je opravdalo nedolazak objektivnom nemogućnosti.

– Najdraža fotografija mi je bila kampanel Sv. Duje s pozadinom snježnog Mosora. Ovo je hvale vrijedna akcija i rado sam se odazvao – kazao nam je župan.

Pomoći možete do kraja tjedna

U četiri glazbeno-kulturna događaja prikupljeno je 8.000 kuna za kupnju sportske opreme našoj reprezentaciji beskućnika. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji i na bilo koji način pomogli našim nogometašima.

Ako još imate volju, možete pomoći do kraja tjedna uplatom na žiro račun humanitarne akcije:

KentBank d.d.
IBAN: HR6741240031530000117

Glavni organizator akcije je portal Dalmacija Danas, a ništa ne bi bilo moguće bez suradnje i pomoći Kluba Zona, Judinog Drva, SplickeScene, Komercijalno-trgovačke škole Split, FC Split, AFC Universitas, MKC Split, Fotokluba Split, Star System, fotografa; Antonio Miše, Eddy Meštrović, Goran Leš, Ivan Banović, Krešimir Bilušić, Maja Prgomet, Milan Šabić, Miroslav Lelas, Zvonimir Barišin i brojnih drugih pojedinaca i organizacija koji su bili uključeni u akciju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime