Sindikat vozača i prometnih radnika: “Zahtjev ministra Butkovića smatramo neprihvatljivim, gradonačelnik ima našu punu podršku”

Sindikat vozača i prometnih radnika iz Splita izrazio je punu podršku gradonačelniku oko uvođenja reda u korištenje gradskih autobusnih stanica

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u utorak se sukobio s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem oko uvođenja reda u korištenje gradskih autobusnih stanica.


Naime, neki prijevoznici obavljaju komunalni prijevoz putnika iako imaju dozvolu samo za obavljanje županijskog prijevoza. Gradsko vijeće tim je prijevoznicima izdalo zabranu zaustavljanja na stajalištima gradskog prometa, što su pojačali znakovima zabrane na svim stanicama u Splitu osim kod KBC Firule, bolnice Križine i kod Jokera.

Iako upoznat sa situacijom, ministar Butković zatražio je uklanjanje ovih znakova, što je ražestilo splitskog gradonačelnika, koji je poručio kako znakove ne namjerava ukloniti.

Sindikat vozača i prometnih radnika iz Splita izrazio je punu podršku gradonačelniku.

– Smatramo zahtjev ministra Butkovića neprihvatljivim, pogotovo što ovakva prometna signalizacija egzistira u gradovima poput Rijeke i Dubrovnika te se itekako poštuje. Nemalo smo iznenađeni izjavom ministra te se pitamo kako iste norme ponašanja ne važe za sve gradove u Hrvatskoj?

Svi radnici “Prometa” i sindikati koji djeluju u istom, daju punu podršku gospodinu Krstuloviću Opari kada je ova problematika u pitanju,  jer ovaj način uzrokuje milijunske štete gradu i “Prometu”. A od ministra Butkovića tražimo da postupi prema više puta pisanim zamolbama, sindikata i Radničkog vijeća za učestalijim inspekcijskim nadzorom cestovnog prometa na području našeg grada. – kazao je povjerenik Sindikata vozača i prometnih radnika, Teo Bulić.


 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0