Sin ubijenog bračnog para iz Solina nakon presude: “Zločin je bio strašan, sve mi je to još traumatično”

Dan nakon što je Luka Juretić (26) dobio maksimalnih 50 godina zatvora zbog brutalnog ubojstva i pokušaja ubojstva, susjedi komentiraju kako im je danas samo žao njegovih roditelja za koje vele da su dobri ljudi


On je dobio što je zaslužio. Jadni mu i otac i mater, žao mi ih je, dobri su ljudi, a ne mogu oni biti krivi za to što je njihov sin napravio – komentiraju za 24 sata susjedi u zgradi u Ulici Stjepana Radića u Solinu gdje je Luka Juretić (26) krajem siječnja 2019. godine batom za meso, čekićem i nožem ubio Vincenca Uvodića (92) i teško ozlijedio njegovu suprugu Senku (87) koja je preminula naknadno, nakon što je iz splitske bolnice puštena na kućnu njegu.


Juretić je dobio rekordnih 50 godina zatvora, a riječ je o prvoj presudi na najvišu moguću kaznu koja se može dobiti prema našem zakonu.

Nepravomoćnu presudu je u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Splitu iznio Dinko Mešin, predsjednik sudskog vijeća. Juretić nije došao na čitanje objave presude, ali je zato tamo bio sin ubijenih. Nije želio puno komentirati rekavši kratko da je za njega to sve još uvijek vrlo traumatično. Na upit je li zadovoljan visinom kazne kratko je kazao: ‘I zločin je bio strašan’.

– Sve nas je to jako potreslo. Pogotovo jer taj momak nikad nije bio ni loš ni neljubazan prema ikome. Znao je doći kod mene nešto odraditi, ja bih mu dala 50 kuna i on je s tim bio zadovoljan. Baš smo pratili na televiziji koliko će dobiti – kazuje susjeda.

Za bračni par Uvodić u Radićevoj imaju samo riječi hvale. Većina starijih stanara tamo su uselili još ’60-ih kada su zgrade izgrađene. Znaju se cijeli život.

– Ma bili smo kao braća i sestre, svi skupa, išli bi jedni kod drugih, pili kave, bili su krasni ljudi – kazuju susjedi dodajući kako je njihov stan od nedavno iznajmljen.Juretića se teretilo da je došao kod susjeda posuditi brašno, a onda je ubrzo krenuo u manijakalni napad. Vicenca je usmrtio na mjestu, u dnevnom boravku, gdje je gledao utakmicu. Nanio mu je ukupno 13 udaraca po glavi i tijelu te ga ubo nožem u trbuh. Senki je, navodi optužnica, zadao više udaraca slomivši joj desnu ruku. Nanio joj je i teške ozljede lijeve ruke, a zbog težine ozljeda amputiran joj je dio prsta. Imala je i ozljede glave te brojne modrice po tijelu.

Nakon brutalnog napada, Juretić je razbacao stvari po stanu, ukrao nešto nakita, sitniša i čokoladicu. Misleći da je žena mrtva, Juretić se udaljio iz stana, a ona je uspjela dopuzati do prvog susjeda i reći mu tko je to napravio. Senka je kasnije, kada se bila malo oporavila, uspjela policiji dati iskaz.Juretić je, dodajmo, za Vicencovo ubojstvo dobio 35, dok je za pokušaj ubojstva Senke Uvodić dobio 23 godine zatvora. To je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 50 godina. Također, Juretić mora platiti oko 186 tisuća kuna sudskih troškova, a određena mu je i mjera obveznog liječenja od ovisnosti o narkoticima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime