Šimundić: Bobane, gdje je Razvojna strategija Splitsko–dalmatinske županije?

Splitsko–dalmatinska županija još uvijek nije predstavila "Razvojnu strategiju za razdoblje 2020.–2025.", kaže Šimundić

Mate Šimundić

Domovinski pokret oglasio se priopćenjem koje potpisuje Mate Šimundić, kandidat Domovinskog pokreta za župana Splitsko–dalmatinske županije.


Prenosimo ga u cijelosti.

Dok iz dana u dan redamo crne podatke o stanju u našoj županiji, naša županijska uprava na čelu sa županom – spava! Prema javno dostupnim podacima županija smo s najviše nezaposlenih u Republici Hrvatskoj (njih gotovo 30 tisuća), najlošiji smo od svih jadranskih županija po izravnim stranim ulaganjima po stanovniku (FDI). Također, struktura ono malo ulaganja je užasna – većina odlazi na promet nekretninama i turizam. Prema popisu poljoprivrede više od polovice obradivog zemljišta je zapušteno. Obrađujemo tek oko 19 tisuća hektara od obradivih 39 tisuća.

Dok su statistički pokazatelji loši da teško mogu biti gori, ključni dokument koji bi to trebao promijeniti jednostavno – ne postoji! Naime, Splitsko–dalmatinska županija još uvijek nije predstavila “Razvojnu strategiju za razdoblje 2020.–2025.” Što je još tragičnije, “Razvojna strategija 2015.-2020.” nikada nije usvojena u županijskoj skupštini pa formalno i ne postoji. Možda je to razlog zašto od deset ključnih ciljeva u “Razvojnoj strategiji 2015.-2020.” njih sedam nije ni približno blizu dovršetka, a većina nije niti započeta!?

Razvojna startegija ključni je dokument na temelju kojega se županija prijavljuje za dobivanje novca iz fondova EU. Možda ovdje treba tražiti odgovor zašto smo jedna od najlošijih županija po povlačenju sredstava iz EU fondova!?

Aktualna županijska vlast i politika imala je gotovo 30 godina da pokaže što može. U tih trideset godina malo toga su pokazali. Dobili smo po tisuću nezaposlenih na svaku godinu njihove vladavine, zapuštene oranice i polja i epidemiju iseljavanja. Vrijeme je za promjene, vrijeme je za nove ljude! Za našu dicu!

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
20
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
3
Plač
0
Grrr
4
Molim?
3Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime