Šibenski vijećnik: “Zašto ja kao abolirani pripadnik vojske SAO Krajine ne mogu dobiti dozvolu za nošenje puške?”

Predao sam tužbu na sud u Splitu, ali ja ne govorim u svoje osobno ime, već smatram da je vrijeme da se konačno građanski rat prevaziđe. – kazao je Žeželj i izazvao pobunu u vijećnici

Županijski vijećnik Šibensko – kninske županije, predstavnik srpske nacionalne manjine s Nezavisne liste Stipe Petrine, Stevo Žeželj, je na današnjoj Županijskoj skupštini pitao zašto kao pripadnik vojske SAO Krajine danas ne može dobiti dozvolu za lovačku pušku kada je Hrvatska država abolirala sve pripadnike Krajinske vojske koji nisu počinili zločine. Samo pitanje nije toliko šokiralo vijećnike kao kada je Žeželj kazao kako je vrijeme da se završi “građanski rat”, piše ŠibenikIn.


– Ja sam lovac od 1982. godine, a sada mi ne daju mi dozvolu za pušku jer sam se u ratu borio na strani Srpske Krajine. Predao sam tužbu na sud u Splitu, ali ja ne govorim u svoje osobno ime, već smatram da je vrijeme da se konačno građanski rat prevaziđe. – kazao je Žeželj i izazvao pobunu u vijećnici.

Za govornicu je stao Nedjeljko Dujić koji je odgovor dao kao predsjednik Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije.

– U Hrvatskoj nije vođen građanski rat i danas o tome ne smijemo raspravljati. Dragi viječniće, ja vas smatram Hrvatom i sretan sam što se izjašnjavate da ste Hrvat. Što se tiče lovstva i držanja te nošenja vatrenog oružja, zakonom o oružju je jasno pisano kako se ono nosi, a svatko prolazi individualnu provjeru. Ne mogu vjerovati da je to jedini razlog da niste dobili dozvolu. Lovački savez će izmjenama uskladiti zakon s europskim zakonom jer je sadašnji malo apsurdan. Ako susjed kaže da vas se boji i da ste agresivni, nitko vam neće dati oružje. To je ostavština zakona iz bivše države. Vjerujem da će po novom zakonu lovcima biti lakša nabava oružja. Da bi dobili pravo nošenja oružja morate se učlaniti u udrugu, imati položen ispit i temeljem lovačke iskaznice imate pravo podnijeti zahtjev za nošenje oružja. Samo sudjelovanje u postrojbama koje su vršile agresiju na Hrvatsku, abolicijom, vi niste više krivi i to ne može biti razlog što vam ne daju da nosite oružje – pojasnio je Nedjeljko Dujić, piše ŠibenikIn.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0