Šibenski vatrogasci se na emtotivan način prisjetili kornatskih junaka

Bol koju je prouzročila smrt 12 palih anđela je nemjerljiva

Deset je godina od najveće tragedije u povijesti hrvatskog vatrogastva i najveće mirnodopske tragedije u Hrvatskoj. Na Kornatima je 30. kolovoza 2007. godine život izgubilo 12 vatrogasaca, a preživio je samo tišnjanski vatrogasac Frane Lučić.


Jutros prema Kornatu brodovima stižu brojni vatrogasci i građani koji će odati počast svojim poginulim kolegama. Među njima su i šibenski vatrogasci koji su kornatskim junacima danas posvetili emotivan status na Facebook stranici Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

Prenosimo ga u cijelosti:

Ne sluteći ništa, tog 30-og kolovoza 2007 godine 13 vatrogasaca uputilo se preko mora do krša i kamena. Na skoro pusti otok došli su spašavati prirodu od same sebe. Naoružani junačkim srcem stali su pred vatrenu stihiju koja ih je koštala onog najvrjednijeg što imaju, vlastitih života.

…Toga dana sve je stalo…

Bol koju je prouzročila smrt 12 palih anđela je nemjerljiva. Ti sinovi, očevi i braća položili su svoje živote za svoju svetu dužnost. Njihova imena odjekivat će vječno u mislima kolega, u srcu svakog vatrogasca koji odlazi na intervenciju.


Taj kornatski plamen ugasio je 12 nevinih života dajući nam do znanja kolika je moć prirode. Koliko je samo opasan posao vatrogasca, kako je samo sekunda nepažnje potrebna da se zauvijek ugasi život i nanese bol njihovim najmilijima.
Ovih dana se sjećamo 12 heroja, koji su svoje živote položili tamo u kršu. Tamo di goli kamen ljubi plavi Jadran. Tamo di sunce neumorno grije 12 kamenih križeva, di sunce grije našu najveću bol!

Ali jedna bijela ptica dolazi još uvik nad kameni otok…oblijeće u krugu, pa se spušta prema kamenim križevima…. u sredinu gdje se spaja kameni križ, na mjesto gdje je jednom kucalo njihovo srce….tiha je i samo se čuje lepet krila dok se smješta na kamen…dolazi ona tako već cijelo desetljeće čekajući odgovor koji joj treba da bi se mogla slobodno uputiti prema visinama…Eh to je ptica poslana od našeg Frane! ?❤️ Zastanite… Zašutite ?…Pognite glavu …Pomolite se ?…Zahvalite im…Ne zaboravite ih…Nikad… ❤️

[ PALI HEROJI ]

1. Dino Klari33godgod ?️
2. Gabrijel Skoč19god9god ?️
3. Hrvoje Striko19god19god ?️
4. Ivica Crv52god 52god ?️
5. Ivan Mari32god, 32god ?️
6Stančič S17godč, 17god ?️
7. Ante 23godin, 23god ?️
8. Tomislav23godlin, 23god ?LučičJo19godučič, 19god ?️
10. Karlo18godrdija, 18god ?️
11. Marin52godežević, 52god ?️
12. Ante Jur22godMikulin, 22god ?️

~Neka im dragi Gospodivjecniri pokoj vjecni~

Autori teksta: Marin Kovačević / Jasminka Antić / Bernard Jurišić
Urednik: JVP Šibenik ( Franko Garma )

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0