Jedan od nekolicine šibenskih navijača optuženih da su u francuskom gradu Saint Etienneu, tijekom nogometne utakmice između reprezentacija Republike Hrvatske i Češke Republike, nakon što je utakmica u 86. minuti prekinuta zbog ubacivanja bengalki na travnjak, u cilju izazivanja nereda i onemogućavanja nastavka utakmice verbalno i fizički napadao ostale navijače i posjetitelje, danas je oslobođen nepravomoćnom presudom šibenskog Općinskog suda, piše portal ŠibenikIN.

U sudnici kod općinske sutkinje Maje Šupe tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da je taj mladić zaista i sudjelovao u navijačkim neredima, a nitko od ispitanih svjedoka nije ga za to ni teretio.

Na video snimci na kojoj se vidi pedesetak osoba kako se međusobno tuku, svi su u kapuljačama i ne vide im se lice, tako da tijekom suđenja nije postojao niti jedan dokaz koji bi optuženoga mogao teretiti da je zaista i sudjelovao u neredima.

On je rekao da je zajedno sa skupinom navijača uspio kupiti ulaznice od prekupaca u Francuskoj i da je tako ušao na stadion te da nije sudjelovao u nikakvim neredima niti mu je to bila namjera. Ukoliko današnja presuda šibenskog Općinskog suda bude pravomoćna, više neće biti pravnog osnova za tužbu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), koji je platio kaznu u visini od 100 tisuća eura, a naknadu štete su htjeli naplatiti od navijača, javlja ŠibenikIN.

Zanimljivo, tijekom suđenja nitko od predstavnika HNS-a nije došao na suđenje niti su pokazali zanimanje za predmet.

– Ovo je prvostupanjska presuda, ali zadovoljan sam štio je moj branjenik oslobođen – kazao je šibenski odvjetnik Krešimir Škarica za portal ŠibenikIN.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0