Poduzetnik Ante Lušić nije prije rasprave zakazane za 27. rujna vratio otok Smokvica Vela u posjed države već je tražio odgodu ovrhe i podnio žalbu na rješenje o ovrsi! Stoji to u pisanom odgovoru Županijskog državnog odvjetništva na upit da nam potvrde je li vlasnik Grafoplasta, kao što je to najavio krajem prošlog tjedna, zaista predao državi u mirni posjed otok kojim upravlja od 1995. godine, piše ŠibenikIN.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku će, poručuju iz DORH-a, ustrajati u provođenju ovrhe koja je zakazana za srijedu kada bi se na Smokvici trebalo održati ročište za provedbu ovrhe, odnosno formalna primopredaja.

Iz šibenskog Općinskog suda izvijestili su ŠibenikIN, ubrzo zatim, da je Grafoplast prošlog petka podnio prijedlog za odgodu ovrhe, ali da ih je sud današnjim rješenjem odbio.

‘To znači da ostaje zakazano ročište za provedbu ovrhe za dan 27. rujna u 10 sati. Ovrhu provodi sudski ovršitelj, a ovrhovoditelj Republika Hrvatska je dužan osigurati svu tehničku potporu za provedbu ovrhe. Sa ovog ročišta javnost nije isključena  ali pod uvjetom  da ne ometa provedbu ovrhe – odgovorila je sutkinja Melina Gulin Pavlaković, ujedno i glasnogovornica Općinskog suda u Šibeniku, piše ŠibenikIN.

Vlasnik Grafoplasta Ante Lušić, podsjetimo, izjavio je u petak da vraća državi otok u mirni posjed i da je ta priča za njega gotova. Je li to bio blef?

– Ništa se nije promijenilo. Otok je spreman za predaju, ali netko mora preuzeti ključeve. Htjeli smo izbjeći show i medijsku pompu te predaju posjeda obaviti prije ročišta pa smo u petak predali Općinskom sudu i šibenskom DORH-u dokumente u kojima stoji da smo stvorili uvjete za mirnu primopredaju i pozvali ih da to što odradimo što prije. Do ovog trenutka nikakav odgovor nismo dobili – kaže Lušić.Dokumentacija predana šibenskom pravosuđu sastoji se od četiri podneska među kojima je i zahtjev za odgodom i žalba na rješenje o ovrsi.

– To smo podnijeli kao čistu formalnost. Svjesni smo da će na oduzeti Smokvicu, ali zašto se ne bi žalili? Predali smo dokumente u kojima stoji da im vraćamo 19 objekata na otoku i da samo trebaju doći po ključeve. Neka kažu kada i gdje i obavit ćemo to. No, ne namjeravam im dati ključeve vile koju sam izgradio na otoku i u nju uložio oko milijun eura! Država je uredno legalizirala taj objekt i upisala na moje ime. Što bi im dao ključeve svoje kuće – kaže gazda Grafoplasta koji želi sebi zadržati vilu površine oko 500 četvornih metara, s terasom, restoranom, vinskim podrumom i pet dvokrevetnih soba s kupaonama .

Ministarstvo graditeljstva je tijekom legalizacije bespravno sagrađene imovine na rogozničkom području 2014. godine odobrilo postojanje te vile što znači, kaže Lušić, da država Grafoplast smatra vlasnicima nekretnine.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0