ŠIBENSKA POLICIJA OBJAVILA KRONOLOGIJU DOGAĐAJA Evo kako se sve odvijalo protekle subote

Obdukcijom tijela oštećenih i osumnjičenika je utvrđeno da su svi umrli nasilnom smrću od prostrijelnih rana na tijelu.


Temeljem nemilih događaja od 30. siječnja na području Šibenika i Vodica dostavljamo vam kronologiju kompletnog postupanja policije, priopćili su iz PU šibensko-kninske.


“Policijska uprava šibensko-kninska 30. siječnja zaprimila je u 12:56 sati dojavu da je u Vodicama, u vozilu marke „Mercedes“, šibenskih registarskih oznaka, pored ceste pronađen mrtav muškarac. Izlaskom na mjesto događaja potvrđena je dojava, utvrđeno da se radi o pucnjavi, a obavljenim radnjama očevida utvrđeno je da se radi o 47-godišnjaku koji je pronađen u automobilu s više prostrijelnih rana na tijelu.

U 13:23 sati policija je od Hitne medicinske pomoći zaprimila dojavu o pronalasku tri mrtve osobe, dva muškarca i žena, u jednom objektu na Južnoj magistrali. Izlaskom na mjesto događaja potvrđena je dojava, a obavljenim radnjama očevida utvrđeno je da se radi o 42-godišnjaku, 62-godišnjaku i 61-godišnjakinji, a za koje je utvrđeno da su umrli nasilnom smrću i da na tijelu imaju prostrijelne rane.

Izlaskom na mjesto događaja u Vodicama odmah su prikupljena saznanja o mogućem počinitelju kaznenih djela, za njim je raspisana potraga i obaviještena javnost da se potražuje vozilo Škoda Karoq sive boje, šibenskih registarskih oznaka ŠI-959-HF. Također je cijeli operativni sastav šibenske policije zajedno sa Policijskim upravama zadarskom i splitsko-dalmatinskom uspostavio kontrolne punktove na ulazima/izlazima radi detekcije i pronalaska počinitelja.

O počinjenim kaznenim djelima je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku koji su rukovodili obavljanjem radnji očevida na oba mjesta pronalaska mrtvih tijela.

Za vrijeme obavljanja očevida i za vrijeme intenzivne potrage za počiniteljem, u 18,22 sati dobili smo dojavu da je na području Vodica pronađeno osobno vozilo za kojim je raspisana potraga kao i mrtvo tijelo osobe osumnjičene za počinjenje kaznenih djela, 57-godišnjaka.Po obavljenim radnjama očevida mrtva tijela svih osoba prevezena su na Odjel patologije Opće bolnice u Šibeniku radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti, a korištena vozila su prebačena u krug Policijske uprave gdje su se tijekom nedjelje 31. siječnja obavile radnje očevida.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, dakle temeljem svih prikupljenih saznanja utvrdili smo kako je počinitelj 30. siječnja, prvo, koristeći automatsko oružje cal. 7,62×39, kinesku verziju tzv. kalašnjikova, nešto prije 11 sati ubio tri osobe na području grada Šibenika nakon čega se automobilom ubijenog 62-godišnjaka zaputio prema Vodicama.Dolaskom do Vodica parkirao je ispred trgovine u vlasništvu oštećenog 47-godišnjaka i u trenutku kad se oštećeni nalazio u svom osobnom automobilu, koristeći se istim automatskim oružjem, ispalio rafal prema automobilu i usmrtio oštećenog.

Nakon što je ubio 47-godišnjaka, osumnjičeni se s vozilom Škoda Karoq uputio prema izlazu iz Vodica i otprilike 2 kilometra od navedenog parkinga je skrenuo s glavne ceste, izišao iz automobila i također iz istog automatskog oružja sebi oduzeo život.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, obavljenim očevidima na mjestima događaja, na vozilima osumnjičenog i oštećenog te drugim mjerama i radnjama koje su uključivale pretrage objekata u vlasništvu osumnjičenog utvrdili smo kako je osim korištenog automatskog oružja nelegalno posjedovao i pištolj, zračnu pušku s optikom te više komada različitog streljiva (za pištolj, automatsku pušku i lovačku pušku) – ukupno 302 komada.

Nadalje, pregledom pronađene dokumentacije te obavljenim razgovorima s više osoba utvrdili smo kako je motiv za počinjenje ovih ubojstava poslovni odnos između osumnjičenog i oštećenih vezano za stečajni postupak nad tvrtkom osumnjičenoga i novčani iznos za koji su ili bi trebale biti prodane nekretnine osumnjičenikove tvrtke u stečajnom postupku.

Obdukcijom tijela oštećenih i osumnjičenika je utvrđeno da su svi umrli nasilnom smrću od prostrijelnih rana na tijelu.”

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime