– Baš sam izlazila iz zgrade na popodnevnu smjenu i nije mi palo na kraj pameti da su oni tamo momci s policijom zapravo dva migranta. Čula sam ljude tu okolo kako pričaju da su pročitali da su jutros iskočili iz kamiona, ali ne znam koji ih je vrag naveo na Meterize, vjerojatno nisu pojma imali u kojem su gradu. Da su dečki znali di će se morati iskrcati, ne bi se ni penjali na taj kamion. Pa odakle mogu pobjeći iz Šibenika, Lika im je predaleko za na noge, a najbliža granica je s BiH. Ne znam iz kakvih su okolnosti pobjegli, ali nadam se da će pronaći bolji život – ispričala je za ŠibenikIN Lucija (34) koja stanuje u stambenoj zgradi na Meterizama i dodala da su se ljudi u tom kvartu već počeli šaliti da je uspostavljena nova izbjeglička ruta Njivice-Meterize.

POVEZANI SADRŽAJ

Dvojica migranata, podsjetimo, iskočila su iz parkiranog kamiona koji je iz Livna prevozio drvnu građu u Šibenik danas prijepodne na prostoru za istovar trgovačkog centra na izlazu iz grada prema Vodicama.

Kako je za ŠibenikIN kazao vozač kamiona iz kojeg su iskočili, pretpostavka je da su se ukrcali u Livnu ili na graničnom prijelazu Kamensko.

– Ja ništa nisam primijetio sve dok nisam došao u Šibenik i parkirao se ispred trgovačkog centra. Kad sam išao dignuti ceradu vidimo sam dva čovjeka. Odsjekle su mi se noge, ja gledam u njega, on gleda u mene. Išao sam zatvoriti ceradu, ali jedan je iskočio vani, a za njim i drugi i krenuli su trčati prema brdu – ispričao je vozač Šesto koji kaže da mu je ovo prvi put da mu se nešto ovako dogodio, ali od kolega je čuo da se ovakve stvari događaju sve češće.

Šibenska policija dvojicu je migranata pronašla nedugo nakon što su pobjegli iz kamiona, u 13 sati i nekoliko minuta nakon čega su ih prevezli u policijsku postaju na ispitivanje i utvrđivanje identiteta. Kad utvrde okolnosti koje su im potrebne, policija će u skladu s njima poduzeti daljnje korake, najavila je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime