ŠTEKATI KRCATI Splićani masovno piju kavu na Rivi. Koji je smisao zatvorenih kafića?

Trake koje je postavila Civilna zaštita nalaze se na podu


Nakon hladnog jutra Splićani su se odlučili ugrijati na suncu, a sudeći prema kadrovima sa splitske Rive, mnogi se ne žele odreći ispijanja kave.


Naime, bez obzira na zabranu rada ugostiteljskih objekata, posljednjih dana ispijanje kave i pića na štekatima objekata koji ne rade postalo je uobičajena pojava. Zbog toga su nekoliko puta intervenirali pripadnici Civilne zaštite, a prostor je čak bio ograđen zaštitnom trakom.

POKUŠALI IZIGRATI ZABRANU Stolovi bili krcati, Civilna zaštita ogradila trakom štekate na Rivi i u nekim trgovačkim centrima

Međutim, traka se nalazi na podu, a Splićani pronalaze kavu za vani i sjednu na neki od štekata gdje je danas nastala poprilična gužva.

Ispijanje kave na štekatima možda ipak uskoro ne bude “ilegalno”. Najavio je to danas Državni tajnik Dragan Jelić. Kazao je da su moguće promjene koje bi išle u smjeru ispravljanja nepravde prema kafićima i barovima, uslijed odluke da se oni u potpunosti zatvore.MOGUĆE “ČUDO”: Hoće li se uskoro ispraviti odluka oko kafića i barova?

Jelić ističe da restorani koji rade dostavu mogu dostavljati i pića, a da to nije situacija s kafićima i barovima te najavljuje moguće promjene, a kako bi se nepravda ispravila.

– Obećano je da će se vidjeti s epidemiolozima da se to promijeni i ja mislim da bi se to trebalo promijeniti. Mislim da se već kontaktira epidemiologe. Uvijek kada se neke odluke donose brzo, uvijek ima nekih stvari koje se eventualno naprave pogrešno. Zato služe sastanci da se stvari riješe. Ipak, zdravlje nam mora biti na prvom mjestu, jučer je bilo više od 70 umrlih, to su strašne, strašne brojke.

Na području županije i danas se bilježe visoke brojke. Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 996 obrađenih testova danas je 417 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju, samo iz Splita 181.

PREMINULO SEDAM OSOBA Stigli najnoviji podaci za Splitsko-dalmatinsku županiju, stanje najgore u Splitu i Kaštelima

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
12
Hagić
14
Hmmm
2
Plač
3
Grrr
24
Molim?
9

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime