SEDMI PO REDU SPLIT PRIDE Od 18 sati kreće povorka “Naša šarena štorija”

Šesti po redu Split pride započet će okupljanjem u Đardinu od 17 sati

Sedmi po redu Split pride pod nazivom “Naša šarena štorija” započet će danas okupljanjem u Đardinu u 17 sati, a sama povorka krenut će od 18 sati.


Ovogodišnji splitski pride organizacija je nekoliko udruga i inicijativa sa splitske scene. To su Rišpet, Bitcherin, queerAnarchive i Flomaster.

Povorka će krenuti preko Ulice kralja Tomislava, Marmontovom, preko Rive, pa do Pjace gdje će se povorka zaustaviti i razviti zastavu duginih boja. Uz zaustavljanje povorke, pripadnice zagrebačkog Le Zbora imat će točku nakon koje će se ponovno vratiti u Đardin.

Tamo će prigodne govore održati Marko Mlinar, voditelj pridea, a između ostalih govorit će i Mirta Barić iz inicijative “Bitcherin” koja je za Dalmaciju Danas poslala i poruku:

– Motom “Naša šarena štorija” htjeli smo pokazati da smo dio ove zajednice, ovog grada, da smo tu i da postojimo. Da iza svakog ovog slova u kratici LGBTIQ postoji na stotine identiteta i da u tome leži naša šarolikost – kazala je Burić.

U Đardinu će biti upriličen i zabavni program uz DJ-a, a iza 23 sata bit će upriličen i after party u klubu Kocka.


Blokada prometnica

Napomenimo građane Splita da će se od 15 sati do varšetka osiguranja uspostaviti blokada prometa na sljedećim lokacijama:

  • od kružnog toka na Zapadnoj obali (raskrižje Trumbićeve obale i Brajevića prilaza) prema Rivi
  • od Manuške poljane prema Sinjskoj ulici i Strossmayerovom parku (Đardinu)
  • od raskrižja Zagrebačke i Držićeve ulice prema Strossmayerovom parku.
  • Na spomenutim lokacijama biti će postavljena privremena prometna signalizacija. Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0