SEKUNDE DO EKSPLOZIJE Mađari unajmili gliser pa gorivo ulili u krivu rupu

130 litara benzina natankali u otvor za štap

Oko 130 litara benzina utankali su mađarski turisti u otvor za štap na gliseru koji su danas unajmili, piše Šibenskiportal. Gorivo se razlilo po cijelom brodu, pa su vlasnici, vidjevši da je gliser zapaljiva tempirna bomba, odmah pozvali vatrogasce koji su u kratkom roku stigli u Mandalinu i ispumpali benzin.


Mađarska obitelj je jučer ujutro iznajmila gliser u Mandalini te su cijeli dan proveli na moru po otocima. Potrošili su 130 litara goriva i toliko su, kakvo je pravilo, trebali uliti. Tu nije bilo problema i Mađari su to napravili. No, ulili su benzin u krivi otvor.

– Kad smo vidjeli što su napravili, nismo mogli vjerovati. Još su sjedili na tom brodu. Cijela obitelj, muž, žena i dvoje djece. Kažem vam, to su bile sekunde do katastrofe. Gliser je bio tempirna bomba. Nismo imali ništa drugo napraviti nego nazvati 112 i da nam pomognu jer ovo je jako opasna situacija – kazala je za Šibenskiportal vlasnica broda koja je htjela ostati anonimna.

Vatrogasci su opetovano upozoravali građane, ali i novinarske ekipe da se odmaknu jer je i najmanji žar cigarete mogao zapaliti cijeli brod. Gorivo se nije izlilo u more, a vatrogasci su naposljetku ‘ispajali’ gliser, piše Šibenskiportal.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/sibenski.portaI/videos/1380438675410083/” bottom=”30″]


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0