Šef stožera u Dalmaciji kažnjen zbog večere u hotelu, među okupljenima i jedan iz samoizolacije

Ranije je rekao da se radi o "zluradim konstrukcijama"


PU šibensko-kninska se oglasila o slučaju u kojem je dožupan Šibensko-kninske županije Nikola Blažević (HDZ), koji je ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Knina, snimljen u društvu još šestero ljudi na večeri.


Radi se o fotografiji koja je nastala u kninskom hotelu Ivan.

“U odnosu na medijske napise i članak u kojem se navodi kako je tadašnji načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije 12. siječnja 2021. g. bio na organiziranoj večeri u hotelu ‘Ivan’ u Kninu, obavještavamo vas kako je u Policijskoj postaji Knin u suradnji s Državnim inspektoratom završeno postupanje policije.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je kako je 55-godišnjak, organizirajući večeru kojoj je prisustvovalo ukupno sedam osoba iz isto toliko različitih kućanstava, prekršio ograničenja koja se odnose na privatna okupljanja koja su donesena Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske radi sprječavanja širenja i prenošenja bolesti covid-19.

Uručen mu je prekršajni nalog

Opisanom radnjom počinio je prekršaj iz čl.47. st. 2. t.11. kažnjivo po čl. 76. d Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u vezi čega mu je uručen prekršajni nalog. Također je utvrđeno kako je navedenom okupljanju prisustvovao i 49-godišnjak koji je tijekom večere obaviješten od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da mu je određena nužna mjera samoizolacije. Unatoč navedenoj obavijesti, 49-godišnjak je ostao na večeri odnosno nije se odmah najkraćim putem uputio do mjesta predviđenog za samoizolaciju.

Podsjetimo, Blažević je na Facebooku pisao da se radi o “zluradim konstrukcijama”.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime