U Splitsko-dalmatinskoj županiji zbog loše epidemiološke situacije uvodi se niz rigoroznih mjera koje će na snagu stupiti u ponoć, a među kojima je i zatvaranje teretana i fitness centara, kao i obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima s više od tri osobe.

Na pitanja o novim je mjerama u RTL-u Danas odgovarao šef splitskog stožera Luka Brčić.

Razgovor s Brčićem prenosimo u nastavku.

Tko će kontrolirati provođenje?

Lokalni, općinski i gradski stožeri, pojačani inspektorima civilne zaštite, kao i državnim inspektorima. Uz, jasno, potporu policije i komunalne redare.

Jesu li propisane kakve kazne?

Još držimo da je ljude potrebno upozoravati kroz edukaciju. Mi ni ne možemo nekoga kažnjavati niti nam je to intencija. Ali, dolazi jesen, teže vrijeme, pa razmatramo i kazne. Njih bi propisivali državni inspektori jer ih jedini mogu davati.

Jesu li nove mjere preporuka ili obaveza?

Donesene su na nacionalnoj razini i one se moraju poštivati, to su odluke koje nisu tumačene ovako ili onako, već na jednostavan način – mora ih se pridržavati.

Jeste li razmišljali možda o odgodi početka školske godine?

U razgovoru s ravnateljima radimo na tome da škola počne kao i u cijeloj Hrvatskoj, 7. rujna. Mjere koje će se očitovati na terenu ovise o samim prostornim kapacitetima pojedine školske ustanove.4 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime