U ime Kluba SDP-a, Danijel Kukoč je danas zatražio hitno sazivanje redovne sjednice Županijske skupštine SDŽ te da kao jedna od točaka dnevnog reda bude točka o kronologiji događanja i posljedice u Domu za starije i nemoćne u Splitu za vrijeme epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom Sars-Cov-2.

“Poštovani predsjedniče županijske skupštine, u ime Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini molim Vas da hitno sazovete redovnu sjednicu Županijske skupštine SDŽ, te da kao jedna od točaka dnevnog reda bude točka:

Kronologija događanja i posljedice u Domu za starije i nemoćne u Splitu za vrijeme epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom Sars-Cov-2.

Naime, na prethodnoj 31. elektronskoj sjednici Županijske skupštine koja se održala dana 30.4. 2020.g. Klub SDP-a je dao Prijedlog za dopunu dnevnog reda koji glasi: „ Izvješće Župana o provedbi mjera i planu mjera uzrokovanom COVID-om 19 s posebnim osvrtnom o nalazu u domovima za starije i nemoćne osobe za područje Splitsko-dalmatinske županije“.

Očitovanje župana kojim nije prihvatio ovu dopunu dnevnog reda je bilo slijedeće:

Kako sam Vam već izvijestio u prethodnim dopisima u komunikaciji s vijećnikom Antom Renićem, predloženu dopunu ćemo odraditi na jednoj od slijedećih sjednica, po primitku jedinstvenog inspekcijskog nalaza Ministarstva zdravstva i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prije uvrštavanja točke Dnevnog reda, a po dobivanju istog kako sam prethodno rekao organizirati sastanak sa predstavnicima svih Klubova koji participiraju u Županijskoj skupštini.

Kako su se u međuvremenu ispunili uvjeti koje je Župan naveo u svom očitovanju to ne vidimo razloga zbog čega se ne bi hitno sazvala sjednica županijske skupštine s predloženom točkom dnevnog reda.

Ujedno Vas molimo za Vaše očitovanje po ovom prijedlogu” – stoji u dopisu koji potpisuje vijećnik Kukoč.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime