SDP Split osudio Marušićeve prijetnje smrću aktivistima Inicijative mladih

Priopćenje SDP-a Split povodom izjava bivšeg splitskog vijećnika HDZ-a, Hrvoja Marušića

SDP Split poslao je priopćenje u kojem su napisali kako najodlučnije osuđuju napad bivšeg splitskog vijećnika HDZ-a Hrvoja Marušića i prijetnje smrću koje je on uputio aktivistima Inicijative mladih za ljudska prava.


-Nedopustivo je da se takav rječnik uvodi u javni prostor i upućuje mladim ljudima koji se upravo bore za promicanje ljudskih prava.

Nula posto tolerancije prema ovakvom nastupu. Hrvoju Marušiću nije mjesto u politici niti na bilo kakvim javnim funkcijama-, stoji u priopćenju.

U međuvremenu splitska policija provodi kriminalističko istraživanje  u vezi ovog slučaja, ali zbog zaštite privatnosti osobe zbog koje se postupa, nisu nam bili u mogućnosti potvrditi da je riječ upravo o Marušiću. Samo su kratko kazali kako je postupak u tijeku.

– Obzirom na interes javnosti, a vezano uz danas zaprimljenu informaciju o objavi neprimjerenih komentara na društvenoj mreži – stranici Inicijative mladih za ljudska prava, obavještavamo Vas da Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske, Sektora kriminalističke policije, provode kriminalističko istraživanje u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom – kazali su iz PU Splitsko-dalmatinske županije.

Inicijativa mladih za ljudska prava uputila je zahtjev za postupanje zbog ovog čina i splitskoj policiji i Državnom odvjetništvu.


Podsjetimo, on je na Facebook stranici Inicijativeu sklopu njihove kampanje #ISPRIKA u vezi s “Olujom”, pozvao na strijeljanje aktivista za ljudska prava.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0