SDP Split: “Očito je da je HDZ-ova gradska vlast zaključila da je ovakvo „čudo tehnike“ jedinstveno u svijetu!”

"Grad Split je za tri već „slavna“ Look@ fotostupa platio dvostruko više nego Grad Solin. Solinu je pola iznosa platila Županija, a Splitu nije, kao da se i naš grad ne nalazi u Splitsko-dalmatinskoj županiji", napisali su iz splitskog SDP-a

Selfie stup inovatora Luke Vukovića, inače predsjednika mladeži HDZ-a Solin, top je tema ovih dana u javnosti.


Tim povodom su iz redova splitskog SDP-a uputili prioppćenje za javnost, koje prenosimo u cijelosti i autentično.

Grad Split je za tri već „slavna“ Look@ fotostupa platio dvostruko više nego Grad Solin. Solinu je pola iznosa platila Županija, a Splitu nije, kao da se i naš grad ne nalazi u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Grad Split nije dobio čak ni minimalni poput na količinu.

U Planu nabave Grada Solina navedena je „nabava solarnog fotosustava za turističku valorizaciju Salone“ bez navođenja konkretnog proizvoda, dok Grad Split u svom Planu nabave izričito navodi „nabavu i postavljanje Look@ fotostupova na tri lokacije u gradu“. Dakle, u Planu nabave unaprijed se navodi naziv proizvoda.

S obzirom na procijenjenu vrijednost nabave od 189 tisuća kuna bez PDV-a Grad Split je, prema svom Pravilniku o provedbi postupaka jednostavne nabave morao objaviti poziv za dostavu ponuda na svojim internetskim stranicama, te je poziv morao biti dostupan najmanje trideset dana. Međutim, očito je da je HDZ-ova gradska vlast zaključila da je ovakvo „čudo tehnike“ jedinstveno u svijetu. Jasno je da su skloni „dogovornoj ekonomiji“ iako često znaju isticati da više nismo u socijalizmu. Doduše, postoji jedna razlika. Tada smo imali samoupravne interesne zajednice, a sada imamo Hrvatsku demokratsku zajednicu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime