Članovi Inicijalnog odbora Savjeta za društvene djelatnosti i Savjeta za gospodarstvo Gradske organizacije SDP-a Split poslali su priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

“Jučer je HDZ po ne znamo koji put pokazao svoje pravo lice javnosti.  Splitska nova vlast, na čelu sa HDZ-om, “potegla je” svoj prvi potez. Ponovo je, čim joj se ukazala prilika, posegnula u džep građana. Prva “revolucionarna” mjera HDZ-ovog gradonačelnika  Andre Krstulovića Opare, je podizanje gradskog prireza za  50%. I najciničnije od svega je što on i njegovi “kompanjoni” uporno pokušavaju uvjeriti splitsku javnost kako to “uzimanje” nije to što i najveći politički slijepac vidi da jest  – nego je u stvari “davanje”. Naravno, ništa Opara niti HDZ i njegova koalicija ne daju građanima Splita. Ponovo im besramno uzimaju pa je onda i red da građanima Splita otvoreno kažu da sve mjere koje će se donijeti (ako ih uopće donesu ) plaćaju građani Splita sami. Opari, Škoriću i HDZ-u ne pada ni na kraj pameti da “stegnu remen” gradske uprave, da štede, da racionaliziraju vlast. Jedino na što su do sada navikli to oni i rade: ponovo stežu remen građanima. Valjda dok ih na kraju sa svim ne uguše! Istovremeno, Opara ukida 100 kuna pomoći koju su primali najugroženiji građani Splita, tvrdeći da je to valjda “za njihovo dobro”. Ima li kraja takvom bahatom podcjenjivanju pameti građana Splita.

Istovremeno, predsjednik HDZ-a Split, saborski zastupnik taj isti Petar Škorić,  na skandalozan način vrijeđa novinarku HRT-a  Maju Sever  tvrdeći javno kako ona “mrzi sve što je Hrvatsko”, nazivajući je “esdepeovim propagandistom” itd i to samo zato što se usudila podsjetiti ga na licemjerstvo. Njegovom primitivnom, beskrajnom veselju zaista nema kraja jer je najavljeno ukidanje emisije HRT-a “Hrvatska uživo” koju vodi Maja Sever. Zamislite da tako netko „odgovoran“ kaže kako Škorić mrzi građane Splita jer im diže prirez za 50%,  ili zato što našim najugroženijim građanima oduzima pravo na mizernu pomoć od 100 kuna mjesečno.  Možda bi to zaista bilo skandalozno jer Škorić i takvi poput njega “beskrajno vole sve nas i Hrvatsku”, a posebno ukoliko u njoj mogu bez ikakvih problema vrijeđati, omalovažavati i obračunavati se s ne-istomišljenicima bez ikakvih argumenata i ikakvih konzekvenci, vladajući na način poput splitskog HDZ-a i njegovog splitskog šerifa. Vjerujemo da će građani Splita ipak jednom uvidjeti koliko Škorić i njegov HDZ rade za „njihovo dobro“.”