Glavni odbor SDP-a u danas glasa o povjerenju predsjedniku stranke Davoru Bernardiću, koji je ranije dobio povjerenje članova Predsjedništva SDP-a. Bernardić je u utorak na sjednici Predsjedništva dobio jednoglasno povjerenje, osim Bojana Glavaševića i potpredsjednika stranke Peđe Grbina koji su se izuzeli od glasanja, piše vijesti.hr

Tada je Bernardić i u izjavi novinarima potvrdio da će u subotu tražiti povjerenje i od članova stranačkoga Glavnog odbora, a što će biti i prva točka današnje sjednice. Kako je medijima izjavio Zlatko Komadina očekuje se da će to glasanje biti javno, jer, pojasnio je, onaj tko želi da to bude tajno to i mora objasniti. Nakon toga članovi Glavnog odbora, koji su birani regionalno, moraju to izglasati ili ne.

Nakon što Bernardić dobije ili ne povjerenje članova Glavnog odbora, raspravljat će se o aktualno političkoj situaciji te o potvrđivanju odluka stranačkog Predsjedništva koje je prije nekoliko dana donijelo jedinstven zaključak da su Mirando Mrsić i Milanka Opačić svojim neprimjerenim istupima nanijeli štetu stranci i izazvali destrukciju, a o eventualnim sankcijama će odlučivati na svojoj idućoj sjednici.

Članovi Glavnog odbora raspravljat će i o točci dnevnog reda “zahtjev za davanje ostavke na zastupničku dužnost”, što se, kako je medijima pojasnio predsjednik toga Odbora Erik Fabijanić odnosi na članak 93. stavak 3. SDP-ova Statuta koji kaže da “ako zastupnik/zastupnica u Hrvatskom saboru krši Program SDP-a ili tijekom mandata prijeđe u drugu stranku, Glavni odbor ga/ju isključuje iz SDP-a i traži da podnese ostavku na zastupničku dužnost”.

Pri tome, pojasnio je, u subotu će se samo donijeti zaključak da se ta odredba Statuta treba primjeniti, a na onim zastupnicima koji eventualno budu izbačeni iz stranke ili sami iz nje odu je hoće li vratiti svoje saborske mandate, jer se on zakonski ne može oduzeti, piše vijesti.hr

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0