SD ŽUPANIJA O ŠTRAJKU: “Učitelji i nastavnici, vratite se na svoja radna mjesta”

"Nije korektno, da bilo tko, u borbi za svoja radnička prava, dovede u pitanje temeljna prava djeteta: pravo na obrazovanje, pravo na odmor, ili već sutra mogućnost izbora daljnjeg školovanja."


Splitsko-dalmatinska županija uputila je apel učiteljima i nastavnicima u kojoj ih ‘uz svo razumijevanje moli da se u ime djece i njihovih roditelja, vrate na svoja radna mjesta, kako bi izbjegli daljnju nepovratnu štetu za budućnost djece, te kako bi izbjegli daljnji neugodan položaj roditelja koji također rade i muku muče s organizacijom života vlastitih obitelji’.


Apel prenosimo u cijelosti.

“U borbi za bolji položaj prosvjetnih djelatnika, nemamo pravo djeci oduzeti pravo na obrazovanje i odgoj

Ne ulazeći u opravdanost zahtjeva Sindikata, ne možemo opravdati ugrozu prava djece na obrazovanje, te izražavamo veliku zabrinutost zbog nastale situacije. Vodeći računa o potrebi izrade novog nastavnog kalendara zbog nadoknade izgubljenih radnih dana, podsjećamo Sindikat i roditelje na opasnost dovođenja učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola u moguće neugodnosti oko upisa na sljedeću razinu obrazovanja. Ponovno podsjećamo sve uključene strane na Konvenciju o pravima djeteta, te obvezu svih nas da ne gubimo iz vida najbolji interes djeteta.

Uz sve naše razumijevanje teške situacije prosvjetnih djelatnika, cijenimo da nije korektno, da bilo tko, u borbi za svoja radnička prava, dovede u pitanje temeljna prava djeteta: pravo na obrazovanje, pravo na odmor, ili već sutra mogućnost izbora daljnjeg školovanja.

Stoga apeliramo na sve uključene strane, prije svega na učitelje i nastavnike, da se u ime djece i njihovih roditelja, vrate na svoja radna mjesta, kako bi izbjegli daljnju nepovratnu štetu za budućnost djece, te kako bi izbjegli daljnji neugodan položaj roditelja koji također rade i muku muče s organizacijom života vlastitih obitelji.”Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

2 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime