Savjet za obrazovanje SDP Split: “Ako im nismo bitni mi, nije im onda bitno ni znanje i budućnost Hrvatske.”

I zato štrajk do ispunjenja zahtjeva!


Savjet za obrazovanje SDP-a Split daje punu podršku prosvjetnim djelatnicima i poziva sve svoje članove i simpatizere da im se pridruže u štrajku jer je ovo štrajk za bolju Hrvatsku.


Ana Lovrić, nastavnica u osnovnoj školi: Štrajk prosvjetara je štrajk za dostojanstvo struke kojoj se povjerava budućnost nacije, a to su naša djeca. Učitelji se ne trebaju pravdati i opetovano objašnjavati da njihov posao niti počinje niti završava u učionici. Podcjenjivački odnos prema učiteljima nije od jučer i ne radi se samo o novcima, radi se o poštovanju, pravdi i bitnosti učiteljske struke. Posljednjih nekoliko dana zakotrljala se podrška javnosti i na krilima toga, ali i zajedništva učitelja, vratimo ugled ovoj važnoj struci kojoj smo povjerili ono što nam je najvrjednije – svoju djecu.

Marija Rakić-Mimica, nastavnica u srednjoj školi: Ovo nije samo naš prosvjed, nego bi trebao biti i vaš prosvjed. Zbog svega onoga što nas godinama u ovoj zemlji frustrira, a bojimo se reći. Zbog svega što gledamo mirno, a ne bismo više trebali. Zbog korupcije, nemorala, siromaštva, nekažnjavanja nasilja, nepostojanja pravne države i svega onoga što tišti „običnog čovjeka“. Ovo nije samo prosvjed prosvjetara za veće koeficijente, nego i prilika da konačno kažemo sve što mislimo o društvu i zemlji u kojoj živimo. Da vratimo konačno dostojanstvo našem poslu. Pritom nas nemojte pozivati da ne marimo za učenike jer kvalitetni radnik može biti samo zadovoljan radnik. I nemojte zaboraviti, vaša djeca su i naša djeca.

I zato štrajk do ispunjenja zahtjeva!

Jakov Karađole, nastavnik u osnovnoj školi: Provođenjem Škole za život poraslo je opterećenje i obim poslova nastavnika, time i naša odgovornost, a politička garnitura nam uporno šalje poruku da im nismo bitni neprihvaćanjem naših zahtjeva. Ako im nismo bitni mi, nije im onda bitno ni znanje i budućnost Hrvatske.

Suzana Kačić-Bartulović, nastavnica u srednjoj školi: Vrijeme je da se zaustavi negativna selekcija na svim društvenim razinama, mi želimo zemlju u kojoj se cijeni znanje i stručnost umjesto podobnosti, a ako su nam svima djeca na prvom mjestu, vladajuća garnitura ne smije i ne može one koji ih obrazuju i odgajaju gurati na posljednje mjesto. Premijeru, djeca se odgajaju vlastitim primjerom, koju poruku ponižavanjem prosvjetnih djelatnika šaljete svojoj djeci i djeci Hrvatske? Mislite li zaista da ćete prijetnjama o neplaćanju štrajka i „lupanjem po džepu“ nastavnika ostvariti politički cilj? Je li to škola za život? Mi mislimo da nije. Ni za koga.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

2 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime