Ante Sanader, županijski vijećnik, saborski zastupnik i tajnik HDZ-a, komentirao je jutrošnji događaj dovoženja vrgoračkog smeća ispred Sveučilišne knjižnice u Splitu.

– Želimo se osvrtnuti na akciju koju izvode Bulj i Pranić. Želim napomenuti dvije stvari;. Prvo, ako pogledate izjavu gospodina Pranića iz 2017. godine kada je rekao: ‘Idemo u projekat sanacije Ajdanovac i nove projekte reciklažnog dvorišta i sortirnice. Na sastanku u ministarstvu utvrđeno je da će Grad izraditi tehničku dokumentaciju za Ajdanovac. Znači u nedostatku i mogućnosti snage i želje jedan od naših gradonačelnika u SDŽ izvodi performanse, svom stanovništvu ne može dati rješenje. Vidjeli ste da se samo hvali projektima županije i države, sve ono što je obećao i žičaru i aerodrom, od toga nema ništa, a imamo smeće. I imamo nerealizirana njegova obećanja tako da možete biti i svjedoci jednog performansa kojim se bježi do problema ne rješavajući probleme, ne rješavajući ne realizirajući svoja obećanja, nema ni aerodroma, ni žičare ni športske dvorane -, kazao je Sanader.

Na pitanje gdje bi Vrgorčani trebali odlagati smeće, Sanader je kazao da su trebali napraviti što su obećali.

– Da su ovo reciklirali što su trebali napraviti onda bi to bilo gotovo, a onda su isto tako mogli i u Sinj voziti jer bi bilo 10% ili 20% onog nerazvrstanog smeća. Ima jasno definiran plan, nitko se protiv njega nije bunio. Donesen je 2018. godine i znalo se gdje, što i kako. Mi imamo obvezu prema Europi. Obvezali smo se da ćemo ići na recikliranje, a to što se nije napravilo je odgovornost gradonačelnika i načelnika -, kazao je Sanader.

 

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime