Godine neulaganja u vozni park splitskog Prometa došle su na naplatu. Osim što rijetko koji autobus koji vozi ulicama Splita putnicima pruža komfor kakav je uobičajen za neku zemlju članicu EU, nije lako ni vozačima!

Tome najbolje svjedoče fotografije koje nam je poslao čitatelj, a snimio ih je jučer u jednom Prometovom autobusu.

“Kako u Prometovom autobusu vozač regulira visinu i udobnost sidala na kojem provodi radno vrime?  Puntiželom i stinama” – piše čitatelj.

Velika modernizacija voznog parka

Ipak, ovakve scene ni putnici ni šoferi neće srećom morati još (pre)dugo trpjeti. Još je prije godinu dana iz Beča nabavljeno devet novijih autobusa, a zamjetnija modernizacija splitskog javnog voznog parka trebala bi se dogoditi već ovog ljeta. Novi autobusi stižu u Split tijekom ljeta i zamijenit će 52 najstarija autobusa.

Za nabavu 18 novih autobusa Gradu Splitu – Urbanoj aglomeraciji Splita i tvrtki “Promet” odobreno je gotovo 30 milijuna kuna nepovratnog novca, što je 85 posto iznosa iz projekta prijavljenog na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Preostali dio od 15 posto iduće godine osigurat će Grad Split, “Promet” d.o.o i ostali dionici.

Ostala 34 autobusa financirat će u 100-postotnom iznosu, oko 74 milijuna kuna, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture preko europskih fondova.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime