– Na vrlo jednostavan način danas smo dokazali da su zabrana kretanja među županijama i sustav izdavanja e-propusnica potpuno bespotrebni i apsurdni. Naime, od Stožera civilne zaštite Grada Kaštela danas sam zatražio propusnicu za Zagreb, a kao razlog izmislio sam da se u svetištu Svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu 3. svibnja održava misa kojoj želim prisustvovati. Propusnica mi je promptno odobrena pa možemo jedino zaključiti da je ovoj Vladi očito važnije da se građani mole u sakralnim objektima, umjesto da vode normalan život – poručio je to u petak županijski vijećnik stranke Pametno Igor Skoko, naglašavajući da je ovaj primjer nepobitan dokaz kako je e-propusnice potrebno odmah ukinuti.

– Ovdje više nije riječ o sprečavanju širenja zaraze, već o najobičnijem birokratskom opterećenju za građane, koje nema apsolutno nikakvu svrhu, osim možda stvaranja prividnog dojma da se građane štiti od virusa. No, čini mi se da ih treba zaštititi i od hrpe administrativnih nebuloza koje im ova Vlada redovito servira – rekao je Skoko.

Na ovaj potez nagnala ga je, među ostalim, i jučerašnja odluka Vlade da prilikom popuštanja mjera, među prvima odobre vjerska okupljanja, što smatra skandaloznim.

– Kako je moguće da se i dalje zabranjuju okupljanja više od 10 ljudi, a dopuštaju se vjerska okupljanja? Jesu li crkve izolirane od virusa, a škole nisu? Zašto se uopće daje prednost crkvi, a ne školama? – upitao je županijski vijećnik.

Podsjetio je i na podatak da je do sada izdano oko 900 tisuća propusnica, dok se na primjeru Zagreba, kao milijunskog grada u kojem se stanovnici kreću bez ograničenja, pokazalo da pogubnog učinka na širenje virusa nije bilo.

– Čak ni nakon potresa nismo vidjeli nikakav dramatičan skok u broju oboljelih. Vjerovati da zabrana kretanja građana među županijama i općinama ima snažan učinak u sprečavanju širenja zaraze, ako gledamo primjer Zagreba, potpuno je neopravdano – smatra Skoko.

Kako je naglasio, na loš teritorijalni ustroj Hrvatske, čija se neučinkovitost u aktualnoj krizi potpuno razotkrila, stranka Pametno upozorava već godinama.

– Od samog osnutka zalažemo se za ukidanje enormno velikog broja županija, gradova i općina. Takav nefunkcionalni sustav služi isključivo gomilanju kadra po općinskim službama. Potrebna nam je teritorijalna reorganizacija države, odnosno pet regija i 123 urbana centra, što bi za tri puta smanjilo broj načelnika, gradonačelnika, zamjenika te političara u vijećima i skupštinama – zaključio je Skoko.2 KOMENTARI

  1. Skoko dao Bog da na komunističkim mudima budeš skako, pa da vidiš nisi baš pametan,kretenu komunistički,zašto na Svetu Misu tražiš propusnicu dobio bi je kada si tražio na tvoju kolonu pedera,takođe!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime