SAGA OKO PARKINGA SE NASTAVLJA Omrčen otkazao zakazanu presicu. Podnesci još nisu stigli do GV-a i gradonačelnika?

Za to vrijeme parking na Gripama se koristi - besplatno

Prošli tjedan javnost je imala priliku pratiti situaciju oko parkirališta na splitskim Gripama. Podsjetimo, stupići na parkiralištu u Osječkoj ulici su uklonjeni, što je dovelo do toga da parking postane – besplatan.


Prisutni su bili splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević, zakupac parkirališta Tonći Omrčen, ali i policija, a cijela akcija se odvijala iza 20 sati. Iako je Omrčen za sutra najavio tiskovnu konferenciju, danas ju je otkazao.

Prije dva dana, točnije u ponedjeljak 13. rujna, Omrčen je protokolirao zahtjev za naknadu štete gradskoj upravi, ali i ultimativno vraćanje uklonjenih stupića u Osječku ulicu u roku od 24 sata i to gradonačelniku, Gradskom vijeću i Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo zbog “nasilnog čina smetanja posjeda”.

NA VIDIKU NOVA “DRAMA” NA GRIPAMA? Već u utorak istječe rok koji je Omrčen stavio pred Grad: Traži ultimativno vraćanje stupića

 


“U međuvremenu su nastupile dvije bitne činjenice zbog kojih sam prisiljen otkazati sastanak s medijima.

Naime, moj punomoćnik je danas utvrdio da zbog sporosti administracije podnesci koji su protokolirani 13. rujna 2021. g. nisu uručeni Gradskom vijeću Grada Splita, Gradonačelniku Grada Splita ni Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Grada Splita, pa je očito da zbog toga nije bilo nikakve reakcije.U tom smislu je i Službi pravnih poslova, zaštite i zastupanja danas, 15. rujna 2021. g. upućen prijedlog za mirno rješavanje spora, s pouzdanjem da će ta služba kao stručna služba Grada Gradonačelniku Grada Splita ukazati na protupravnosti i neprihvatljivost postupanja njegovog zamjenika, ali i za nenadležnost za postupanje, kao i na štetu koja prijeti mom društvu, Javnoj ustanovi i Gradu Splitu koji je solidarno odgovoran za sve obveze javne ustanove, a u ovom slučaju je odgovoran i temeljem krivnje.

Drugu okolnost, koja je primarna za odluku o otkazivanju sastanka s predstavnicima medija proizlazi iz činjenice što sam uslijed šoka ovim stanjem izgubio glas te imam drugih ozbiljnih zdravstvenih problema pa nisam u mogućnosti pristupiti u vrijeme i na mjesto zakazanog sastanka”, pojasnio je Omrčen najnovije okolnosti.

IVOŠEVIĆ NAJAVLJUJE “Ne znam je li USKOK već ušao u JUŠO, ali mi planiramo nadležnim tijelima države poslati sporne ugovore”

Kaže i kako iz svih podnesaka proizlazi “činjenica da zamjenik Gradonačelnika postupa samovlasno, bez odobrenja i suglasnosti nadležnih tijela, protupravno kršeći sva moguća procesna i materijalna prava, da svakodnevno svjesno iznosi neistinite tvrdnje kako bi opravdao svoje postupanje i kako bi zadobio medijsku pozornost”.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
3
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime