Saborski zastupnici HDZ-a Ante Sanader, Petar Škorić, Dragica Vranješ, Ante Bačić, Ivan Šipić i Ante Babić uputili su u subotu priopćenje.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Već smo navikli na svakodnevno političko cirkusiranje ‘čovjeka za sve’, stručnjaka za mjesnu, gradsku, županijsku i državnu politiku, kao i njegovih kolega iz MOST-a. Ono što iznenađuje jest reakcija pojedinih medija koji su neprihvaćanje jednog amandmana oporbe senzacionalistički predstavili nebrigom za splitsku bolnicu.

Perfidna je laž da je bilo tko glasao protiv budućih ulaganja u KBC Split, a ono što posebno žalosti jest tajming ovakvih pseudo vijesti.

Podsjećamo da je nakon preuzimanja KBC-a Split od strane pokojnog ravnatelja dr. Ive Jurića i njegovog tadašnjeg zamjenika i sadašnjeg ravnatelja dr. Julija Meštrovića KBC Split ostvario snažan zamah ulaganja u brojne infrastrukturne projekte, a među kojima su adaptacija onkologije, sanacija starog rodilišta, objedinjenje hitnog prijema, regionalni transfuzijski centar, dnevna bolnica u Zagvozdu, a tu su i kadrovska osvježenja s preko 300 novih djelatnika i 200 novih specijalizacija.

Napominjemo kako je prije nešto manje od mjesec dana ministar Marko Pavić u Splitu potpisao ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za strateški projekt ‘Regionalni transfuzijski centar KBC Split’ čija je vrijednost gotovo 54 milijuna kuna. Tom prigodom također je istaknuto da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji ukupno ugovoreno čak 3,5 milijardi kuna sredstava, od čega se 1,5 milijarda provodi u Splitu.U konačnici iz državnog proračuna za 2020. namijenjeno je čak 80 milijuna kuna više za KBC Split u odnosu na tekuću godinu te dodatnih 50 milijuna kuna za pripremu i provedbu investicijskih projekata. Pored svega navedenoga u svrhu nabavljanja opreme za nužno funkcioniranje KBC osigurali smo preko gradskih i županijskih tvrtki nabavku novog ultrazvučnog uređaja, dok se uz pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja nabavlja još jedan.

Vodeći se shizofrenom logikom Mosta koji isti taj proračun nije podržao, valja se zapitati tko je uistinu ‘protiv KBC-a’, a tko radi na kontinuiranom unaprjeđenju usluga na dobrobit svih naših građana. Političke igrice Mosta zakamuflirane u debelu oporbenu hladovinu nisu i ne smiju biti relevantan razlog za obmanjivanje javnosti, a jeftinom populizmu nije mjesto u medijskom prostoru”, navodi se u priopćenju koje su porpisali Ante Sanader, Petar Škorić, Dragica Vranješ, Ante Bačić, Ivan Šipić i Ante Babić,Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime