RUŠENJE KAFIĆA FIRULE NAJAVLJENO ZA PONEDJELJAK Čogelja: “Ovo može biti poruka za sve one koji žele bespravno koristiti pomorsko dobro”

"Drago mi je što je Lučka kapetanija po prvi put na ovakav način, rješenjem, uklanja neki objekt" - kazao nam je Čogelja

“Tražimo raspisivanje natječaja za uvalu Firule. Tražimo prijem kod gradonačelnika, župana, ministra pomorstva i ministra branitelja. U suprotnom ćemo svaki utorak dolaziti i održavati prosvjed. Moja djeca neće ići u Irsku, dok vaša rade u Banovini, Županiji i fakultetima” – dio je izrečenog na nedavnom prosvjedu pred Banovinom kojega su organizirali vlasnici kafića “Firule”.


Među prozvanima od strane vlasnice kafića je bio i privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, Stipe Čogelja.

Rušenje kafića je najavljeno za nadolazeći ponedjeljak, a o kafiću Firule danas smo kratko porazgovarali sa samim Čogeljom.

– Županija je napravila sve što je u našim mogućnostima. Pokušali smo sve da se raspiše koncesija na obostranu korist, ali da bi do toga došlo, potrebno je donijeti DPU, sanirati opasno klizište, upisati granica pomorskog dobra, ima puno predradnji.  Stranke su s tim detaljno upoznate, više puta, kroz više sastanaka, evo i danas sa županom Blaženkom Bobanom govori nam Čogelja.Ističe da nema potrebe za prosvjedom.

Ukoliko dođe do legalnog korištenja pomorskog dobra, odnosno koncesioniranja, to će biti isključivo u suradnji s Gradom i u skladu s odlukom Županijske skupštine. Zakoni se moraju provoditi. Drago mi je što je Lučka kapetanija po prvi put na ovakav način, rješenjem, uklanja neki objekt. Korisnik tog pomorskog dobra je, doduše, platio kroz carinsku upravu i koncesijsko odobrenje koje imamo korištenje pomorskog dobra, ali ovo može biti poruka za sve one koji žele bespravno koristiti pomorsko dobro da to ne mogu napraviti bez Plana upravljanja pomorskog dobra Grada Splita niti bez koncesijskog odobrenja koje daje Županija – zaključuje Čogelja.Podsjetimo, na “prozivku” je prekjučer reagirao savjetnik splitskog gradonačelnika, Ivica Grubišić Gire.

– Nevjerojatno je kako danas svatko može svakoga prozivati bez ikakvih dokaza, a da za to ne snosi nikakve zakonske posljedice. Očito je netko iskoristio priliku da se sa mnom obračuna osobno ili politički, a ja ću putem snimke svakako doznati tko je taj, a onda će taj prosvjednik svoju laž i klevetu dokazivati na, za to nadležnom mjestu, pa će drugi put dobro provjeriti prije nego mu padne na pamet nekoga bez ikakvih dokaza prozivati – najavio je Gire.

Sada se čeka ponedjeljak i najavljeno rušenje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime