Nakon Žnjana, bageri Ministarstva graditeljstva sele se na plažu Kaštelet. Rušit će se objekt Obojene svjetlosti, a Dragan Jurišić Jenki kaže kako mu je sve to najavljeno usmeno, bez ikakvog papira i obrazloženja.

– Došao je građevinski inspektor prije tri dana i rekao mi da će se rušiti objekti. Pitao sam ga gdje mu je rješenje, a on mi je rekao da je to tajna, da je on dobio nalog da se to ukloni i gotovo. Kad sam ga pitao je li se to nekome pogoduje, slegnuo je ramenima. – kaže Jurišić.

Jednom od najpopularnijih splitskih plaža Jurišić gospodari već dva desetljeća. Prema informacijama koje smo dobili iz Grada ugovor za objekt na plaži je potpisan 14. lipnja 2001. na 10 godina i na 32,18 kvadrata, te kasnije nije obnavljan. Od tada se “Obojena svjetlost” raširila, a plaža dobila neko sasvim novo ruho. Iz Grada kažu kako su sve ove radnje izvršene ilegalno, a kao potvrda navedenog, priložena su rješenja Građevinsko urbanističke inspekcije Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja iz 2000. godine.

Prema Zakonu o građevinskoj inspekciji nakon 10 godina se rješenje više ne može izvršiti, ali se može donijeti novo. Jurišić kaže kako novo Rješenje nije dobio.

– Meni su i Kašjune i Trstenik rušili bez ikakvog papira. Iako sam imao sudsko rješenje da me izostave, to jest da objekti ostaju meni i da su izuzeti iz izdavanja koncesije, a oni su došli po noći i srušili ih. Ti kontejneri su bili od grada, nisu bili moje vlasništvo niti sam ih ja napravio. Srušili su ih dok mi je unutra bio inventar. Kad sam pitao zašto mi nisu javili, rekli su da nisu znali kome će se obratiti, a na vratima je bila slika na kojoj su pisali svi podatci. Tada sam digao kaznenu prijavu protiv građevinske inspektorice koja je vodila tu akciju. – kaže Jurišić.

Ni od Obojene svjetlosti ne planira odustati bez borbe. I jutros je bio u građevinskoj inspekciji.– Bio sam tamo i pitam ih kako će rušiti bez rješenja, a oni mi kažu kako su odlučili rušiti sve. To je po nalogu, ne znam čijem, ali to nema veze sa zakonom, mislim da su to sve privatni interesi, kao i Žnjan i Trstenik. Isto što se meni dogodilo s Kašjunima koje je dobio Dolić, tako će se dogoditi s ovim drugim plažama. Oni tako rade kako bi oslobodili prostor za te svoje podobne. Sve ovo što se događa se događa pod pokroviteljstvom HDZ-a, sve je to politika. – zaključio je Jurišić.

Rušenje je najavljeno za ponedjeljak, 13. studenog. Zatražili smo informacije i potvrdu od građevinske inspekcije, ali do objave teksta je nismo dobili.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0