RUKA SOLIDARNOSTI Gradski kotar Lovret će donirati sto tisuća kuna opožarenim mjestima

Predsjednik vijeća GK Lovret, Ivan Bego, je pozvao i ostale kotareve da naprave isto

Nakon strašnih požara koji su poharali Split i okolicu, gradski kotar Lovret je odlučio nastaviti u smjeru u kojem su počeli građani, koji su pomagali onima koje je požar direktno pogodio. Opožarenim mjestima će donirati 100 tisuća kuna, a predsjednik vijeća GK Lovret, Ivan Bego, je pozvao i ostale kotare da naprave isto. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


– Na 17. sjednici gradskog kotara Lovret održanoj 19. srpnja 2017.g. donesena je jednoglasna odluka vijećnika da se sav novac (oko 100.000 kn) od decentraliziranih sredstava za komunalno opremanje kotara Lovret, donira splitskim kotarima i mjesnim odborima pogođenim požarom, za komunalne projekte i opremanje potrebne im infrastrukture.

Obzirom da je GK Lovret u protekle tri godine napravio velike pomake u komunalnom uređenju svoga okoliša te činjenicom kako zbog neizglasavanja gradskog proračuna za 2017. godinu svi kotari i mjesni odbori grada Splita (27 kotara i 7 mjesnih odbora) nisu bili u mogućnosti raspolagati decentraliziranim sredstvima koji ih pripadaju za komunalno opremanje, navedeni iznosi praktički nisu ni potrošeni.

Nakon izglasavanja proračuna u gradu Splitu, gradski kotari i mjesni odbori će imati mogućnosti namjenski potrošiti ta decentralizirana sredstva.

Ovim putem pozivamo sve ostale kotare i mjesne odbore grada Splita kojima trošenje decentraliziranih sredstava trenutno nije neophodno da postupe isto te da spomenuta sredstva doniraju opožarenim mjestima.

Zajedno možemo donirati gotovo tri milijuna kuna za pomoć našim sugrađanima.


Predsjednik vijeća GK Lovret
Ivan BegoMoja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0