Rogoznica dobila modernu meteorološku postaju i panoramsku kameru

Ekipa iz Šibenik Metea zamijenila je automatsku meteorološku postaju i panoramsku kameru u Rogoznici i to sredstvima koje Turistička zajednica Rogoznica na godišnjoj razini osigurava za održavanje i izmjenu opreme nakon pet godina što su iste u funkciji

Nova postaja je poboljšana verzija stare, odnosno američkog proizvođača meteorološke opreme Davis, a sastoji se od senzora za mjerenje temperature, vlažnosti i tlaka zraka, smjera i brzine vjetra, količine oborina, sunčevog zračenja, visine UV indexa i isparavanja iz tla.


Stara kamera izmijenjena je sa panoramska kamerom Sanyo VCC HD4000 koja će omogućiti kvalitetnu sliku visoke rezolucije, a svojedobno je proglašena kao najbolja kamera u svojoj klasi.

Meteo sustav u Rogoznici sastoji se i od automatske sonde za mjerenje temperature mora koja je prošle godine obnovljena, a u narednim mjesecima u planu je i izmjena računala sa mini PC-om kojeg karakterizira mala potrošnja struje i stabilnost u radu.

Stara će se oprema nakon remonta i u dogovoru sa općinom montirati na novu lokaciju, a ovim načinom suradnje između udruge, TZ i Općine Rogoznica dobila se kontinuiranost mjerenja kao i mogućnost razvijanja i podizanja kvalitete projekta.

Podatke sa automatske meteorološke postaje možete pratiti na portalu Šibenik Meteo, kao i prijenos slike uživo sa panoramske kamere.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0