U nedjelju navečer je u Šibenskoj ulici planulo dječje igralište, jedno od rijetkih prilagođeno i  za djecu s teškoćama u razvoju. Kako tvrde stanovnici okolnih zgrada, djeca iz kvarta su igralište zapalila petardama.

 

Ovakvu ‘igru’ osudila je Splićanka Dijana Aničić iz udruge Anđeli.

– Da li roditelji znaju di su im dica? Ja ću im reći, pale dječje igralište, i to igralište prilagođeno djeci sa teškoćama na Kmanu – napisala je na svom Facebooku, a njezina objava je naišla na brojne osude i apele policiji da spriječi ovakvo neodgovorno ponašanje.

– Ovo je jedno od prvih igrališta koje je Grad napravio za djecu s teškoćama, sve je to  jako skupo, od podloge do elemenata, a sve smo platili mi, građani. Također, radi se o jednom od rijetkih igrališta na kojem se djeca s teškoćama mogu igrati s drugom djecom. Ne mogu vjerovati da netko to želi uništiti – govori nam Dijana. Napominje kako je komunalno redarstvo nekoć često obilazilo ovo igralište pa se nitko nije usudio devastirati ga, a danas to čine puno rjeđe što mladim vandalima omogućava nesmetano iživljavanje. Pozvala je gradske i druge službe da reagiraju i osiguraju djeci s poteškoćama sigurnu igru s vršnjacima.Splitski vatrogasci su nam potvrdili da je na dječjem igralištu u Šibenskoj ulici gorio tobogan, koji je vrlo brzo pogašen. Doznajemo i da su na teren izašli komunalni redari i policija koji su napravili zapisnik, a ujutro će stići i ekipa za očevid.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime