Sinoć je u žrnovačkoj “Bašti” otvorena prva Božićna štorija u Žrnovnici u organizaciji udruge Žrvanj. Prepuna Bašta uživala je od 17 sati do ponoći u vrhunski organiziranom adventskom događaju u samom centru ovog podmosorskog mjesta. Sve je počelo uprizorenjem živih jaslica uz nastup benda mladih župe Uznesenja BDM Žrnovnica. Žive jaslice pobudile su interes posjetitelja, osobito mnogobrojne djece. Nakon uprizorenja, uslijedile su glazbene i glumačke točke vrtićke i školske djece iz Žrnovnice. U 21 sat počeo je koncert izvrsnog šibenskog benda Goodies.

Broj posjetitelja iznenadio je i same organizatore.

– Pripremamo ovaj događaj mjesecima, no niti u najoptimističnijim predviđanjima nismo očekivali ovakvu posjećenost. Jako nas raduje da je događaj prepoznat ne samo u Žrnovnici, nego i puno šire. Ovaj događaj ne organiziraju ugostitelji nego volonteri, pa neka nam oproste ako smo neku sitnicu pogriješili, nadolazeće dva dana još ćemo se bolje pripremiti – kazala je voditeljica projekta, Dora Vlajić iz Žrvnja.

Očekivano, redovi za soparnik bili su ogromni. Pravi poljički soparnik pekao se uživo na izgrađenom kominu usred bašte, svi su željeli vidjeti kako se peče ova domaća delicija koju je zaštitio i sam UNESCO.

Subota će početi gastro showom “Što su jeli naši stari“. Pripremat će se i degustirati brujet od anguja, riječna pastrva sa žara, slatko s džemom od žrnovske jabuke, ali i plisnac, još jedna delicija donekle slična soparniku.

Od 18 sati kreće Zlatni mikrofon gdje nastupaju plesni klub TSM, Roko Blažević, Lorena Bućan, Siniša Vidović i drugi. U 18:30 slijedi još jedno uprizorenje živih jaslica, a u 20:30 svoj nastup počinju DJ Brothers.

Uzbudljivo će biti i u nedjelju kada u 18:30 na pravoj kočiji do Bašte dolazi Djed Božićnjak s konjima. Podijelit će se nekoliko stotina darova djeci! Završni koncert održat će bend Festivo.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime