Ribafish će dionicu od otoka Hvara do Milne na Braču posvetiti Bračkim pupoljcima

Zaplivajte s Ribom, družite se s djecom i budite i vi dio RokOtoka - lijepe i plemenite priče u koju su pozvana sva djeca bez obzira na dob, tate i mame, bake i djedovi…

Projekt RokOtok nastao je u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta prije osamnaest mjeseci, u njegovoj dvanaestoj godini.


Njegov otac Domagoj Jakopović odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt.

Ideju za projekt dobio je pišući knjigu RokOtok. Ovo je jedinstven pothvat i njime želi, po prvi put – povezati sve nastanjene jadranske otoke, njih pedeset, kroz tri etape.

U prvoj, spaja 17 otoka. 6.7. krenuo je iz Dubrovnika na Koločep s ciljem da na Čiovo stigne 20.07.

Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh.

A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.Ribafish 25. srpnja (četvrtak) kreće iz Hvara prema Milni, gdje postavlja zastavicu, a zatim brodom dolazi do Zlatnog rata i u 10:00 kod bova (cca 150 m od obale) skače u more i pliva do Rata, možda i nešto kasnije dok plivači s plaže koji su odlučili s njime uplivati na Rat ne stignu do bova (djeca iz škole plivanja, turisti, dobrovoljci, surferi).

Kada upliva na Zlatni rat ima predavanje o otocima, ekologiji (s konkretnim primjerima kako očuvati Jadran), o tome kako kvalitetnije provesti slobodno vrijeme i naći balans između vremena provedena pred ekranom i igranja u prirodi i druženja djece i roditelja.Također, sva djeca su pozvana u potragu za blagom koje će biti sakriveno na Ratu. Za djecu su osigurani i pokloni kao uspomena i knjige, te medalje.

Riba će ovu dionicu od Hvara do Brača plivati u pratnji prijatelja, Hvaranina Tonija Pavičića Donkića, drugog Hrvata u povijesti koji je preplivao La Manche.

Ovu dionicu posvećuje Bračkim pupoljcima.

Zaplivajte s Ribom, družite se s djecom i budite i vi dio RokOtoka – lijepe i plemenite priče u koju su pozvana sva djeca bez obzira na dob, tate i mame, bake i djedovi… i svi koji su još uvijek djeca u srcu i duši. Vidimo se!

RokOtok volimo te! ❤️

Udruga “Brački pupoljci”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Pa ima ribafish dozvolu? … Jedan vic o ribaru: Fata se zali svojoj komsinici. Kad god moj mujo kupi dozvolu nikad ribe ne uhvati … a kad nema dozvole onda njega uhvate.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime