Jučer je iz Splita krenuo memorijalni 7. Balkan rally u čast pokojnog Željka Vidakovića u organizaciji BMW Moto kluba Dalmacija. Sudionici su se iz Vukovarske ulice uputili na put koji će trajati do 10. rujna.

Kako je protekao prvi dan relija, opisao nam je organizator, Splićanin Željan Rakela:

– Jučer ujutro iz Splita smo krenuli Misano Josip Dujmović, Goran Filipin, Lukšić i ja. Prvo stajanje je bilo u Kninu gdje nam se pridružio još jedan nas član, Borko Komesar iz Šibenike. U Kninu je počela kiša koja se kasnije pretvorila u krupu i pljusak i tako sve do Josipdola.

Tu smo napravili pauzu i pričekali jos dva sudionika; Davora Nimčevića iz Rovinja i Berislava Badurinu iz Gospića. Okrijepili smo se telećim i janjećim pečenjem. Kisa je potom prestala i krenuli smo prema granicnom prelazu za Metliku. Na samoj granici nas docekuju Matjaž Pintarič i Beti Pintarič koji nas odvode na izvor rijeke Krupe gdje nas je dočekao i njihov prijatelj Cobra koji nam je osigurao hladan gemišt. Tu nam se pridružuju Zvonko Nogolica i Mato Kovačević tako da nas je sa Pintaricima sada ukupno 11.

Nakon izvora krenuli smo u obilazak vinarije Malnarić, gdje nas njen vlasnik Samo koji nam je prezentirao svoja vina uz pogačice koje je ispekla naša Beti. Oko 20:30 odlazimo u restoran “Pod starom lipom” gdje smo uzivali u gulasu i najljepšim gemištima na ruti. Oko 23:00 smo otisli na spavanje. Prvog dana rallyja napravili smo 420 km – kazuje nam Rakela.Avantura drugog dana startala je danas u 9 sati ujutro.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0